Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Nisan 2018 13:09

Başbakan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma oturdu

Çankaya Köşkü'nde son 23 Nisan. Başbakan Binali Yıldırım çocukları kabul etti. Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma Didesu Taşyürek oturdu. 24 Haziran ile ilgili soruya Taşyürek, "Halkımız en doğru olana karar verecektir" yanıtı verdi.

Başbakan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma oturdu
binali yıldırım,

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocukları kabul etti. Çocuklara 23 Nisan'ın önemini anlatan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma  Didesu Taşyürek oturdu. Binali Yıldırım, "23 Nisan çocuk bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır. Bu bayramın bir hikayesi var. Aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yenik düşmüş, ülkemizi işgal edenlerle amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelede, kadın, erkek, ihtiyar birçok kişiyi bu savaşlarda şehit verdik" dedi.


"BU BAYRAMI DÜNYANIN HER YERİNE ARMAĞAN EDEN BİR ÜLKEYİZ"

Birçok çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. 23 Nisan'da Meclis açıldığında ulusal egemenliğimiz bütün dünyaya duyuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımız için büyük bir bayram, şenlik düzenledi. Çocuklarımızın inançlarının, umutlarının artması için düzenlenen bu bayram çok büyük ilgi gördü. Bu bayramı dünyanın her yerine armağan eden bir ülkeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 23 Nisan Bayramı'nızı kutluyorum. Bakanlar Kurulu bugün sizin. Sözü başbakanınıza bırakıyorum"  ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...