Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2018 15:01

Batuhan Yaşar: Öldürücü darbe geliyor

Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar bugünkü yazısında terörle mücadele politikalarına değindi.

Batuhan Yaşar: Öldürücü darbe geliyor
türkiye,pkk

Terör örgütünde büyük korku yaşandığını ifade eden Yaşar, istihbarat birimlerinin hangi teröristlerin nerede olduğunu isim isim tespit ettiğini ve PKK'nın sonunun adım adım geldiğini vurguladı. İşte Batuhan Yaşar'ın o yazısı:

"ABD VE AVRUPA BİRBİRİNE GİRDİ"

"ABD ile Avrupa birbirine girdi.. Yeni dünya mücadelesi.. Pastadan pay alma savaşı.. Bakın ABD’nin yeni Berlin Büyükelçisi Richard Grenell ne dedi: -“Almanya’nın hazır ordusu yok.. Çalışan bir denizaltısı bile yok..” -“Arkanızda güçlü ordu yoksa masada, diplomaside başarılı olamazsınız..” Yani Grenell mealen diyor ki; “Geçin bu ekonomik gücünüzü filan.. Ordunuz yoksa gerisi hikâye..” Evet, ABD Büyükelçisi doğru söylüyor.. Türkiye Suriye masasında niye başköşede oturuyor dersiniz? -Suriye sahasında güçlü olduğu için.. -Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi çok önemli iki harekâtı yapabildiği için.. -Peki Fransa’nın genç Cumhurbaşkanı Macron niye Suriye ile bu kadar ilgileniyor? -Orta Doğu’da kaybettiği itibarı tekrar yerine koyabilmek için.. Sahada yoksanız, sizi o masaya oturtmazlar da ondan.."
 
"600 PKK’LI ORADA"
 
"Çok önemli gelişmeler yaşanıyor.. Mahmur Kampı görünürde BM kontrolünde.. Gerçekte ise Kandil’in ön bahçesi.. 1998’de açıldı.. 8 bin 500 Türk vatandaşı kampa taşındı.. ‘Taşındı’ derken PKK’nın Hakkâri ve Şırnak’tan zorla götürdüğü kişilerden bahsediyoruz.. Kampın nüfusu şimdilerde 12 bin.. Türk istihbaratı, attıkları adımdan, aldıkları nefesten haberdar.. Cumhurbaşkanı Erdoğan boşuna Mahmur Kampı’na dikkat çekmedi.. PKK terörünün yeşertildiği önemli bir saha.. Ulaştığımız önemli bilgiler var.. Mahmur’daki sözde Şehit Rüstem Kampı’nda eli kanlı 600 PKK’lı var.. Eğitimini tamamlayanlar dağa salınıyor.. Türkiye’ye canlı bomba olarak gönderiliyorlar.. Düzenli olarak Kandil’e gidip geliyorlar.."
 
"PATLAMADA 7 TERÖRİST ÖLDÜ"
 
"Irak’ın kuzeyindeki hareketlilikten PKK çok rahatsız.. Çok ilginç, CHP sözcüleri de rahatsız.. “Kandil’de PKK’lı yok” diye açıklama yapıyorlar.. Meral Hanım da benzer şeyleri söylüyor.. Demek ki istihbarattan daha iyi biliyorlar! 6 Ay kadar önce Mahmur’daki patlama ile her şey değişti.. PKK yakından izlendiğini bu patlama ile öğrendi.. -PKK/KCK-HPG’nin kullandığı cephanelik bilinmeyen bir sebeple patladı.. 7 PKK’lı öldü, 6’sı da ağır yaralandı.. PKK, Türkiye’yi suçladı.. Patlamayı Türkiye’nin yaptırdığı yazıldı, çizildi.. Kamp BM’nin ama patlama yerine BM görevlileri sokulmadı.."
 
"PKK’LILAR TEDİRGİN"
 
"Bu aralar Suriye ve Irak’taki PKK’lılar çok tedirgin.. Patlama korkusu altında yaşıyorlar.. Geçen hafta Ayn İsa’daki patlamada da 8 PKK'lı ölmüş, 11’i yaralanmıştı.. Sürekli bomba araması yapılıyor.. “Aramıza hainler, satılmışlar sokulmuş” diyorlar.."
 
"KARAÇOK’A DİKKAT"
 
"Türkiye büyük bir işe girişti.. Büyük operasyonu ilmik ilmik örüyor.. Her taraftan ses gelmesinin nedeni de bu zaten.. İçeriden, dışarıdan, batıdan.. Türkiye, yer, bölge, mesafe ayırt etmeksizin terör yuvalarının üzerine gidiyor.. Mahmur yakınındaki Karaçok Dağı da Türkiye’nin hedefinde.. Karaçok’ta 450 PKK’lı var.. Türkiye, kim nerede isim isim biliyor.. Karaçok da ‘bomba patlayacak’ paniğinin en fazla hissedildiği yerlerden.."
 
"EN BÜYÜK OPERASYON"
 
"Terör örgütü Kandil’e 2001 yılında taşındı.. Kandil, PKK’nın can damarı.. Eğitim, lojistik merkezi.. Kaçış noktası.. Kısaca her şeyi.. Türkiye 2018 Haziran'ında terörle mücadele tarihini değiştirecek bir adım attı.. Terörle mücadele tarihinin en büyük operasyonuna start verdi.."
 
"UYDU, İHA, SİHA VE YEREL UNSURLAR"
 
"Tüm enstrümanlar kullanımda: -İHA’lar, SİHA’lar.. -İstihbarat uçakları.. -Uydu teknolojisi.. -Yerel unsurlar.. -Sivil ve askerî diplomasi.."
 
"1 YIL ÖNCE PLANLANDI"
 
"15 Temmuz sonrası alınan kararlar sahaya yansıtılıyor.. Evet, Kandil Harekâtı çok büyük bir operasyon.. Ama terörü kaynağında yok etme stratejisinin parçası.. Adım adım aşama aşama sona doğru gidiliyor.."
 
"SÖYLEMDEN EYLEME"
 
"Tampon bölge, sınır ötesi kara harekâtı ve geçici üs bölgeleri.. Artık hiçbir şey “söylem bazında” kalmıyor.. İçi dolduruluyor.. Siyasi kararlılık her zaman vardı.. Ama FETÖ engelledi.. Sahada manipüle etti.. Uygulanmasına izin vermedi.. Hakurk ve Zap’taki tahkimat Kandil’in anahtarı.. Geçici üsler aynı şekilde.. ABD Büyükelçisi Richard Grenell’e Almanlar boşuna kızmasın.. Adam doğru söylüyor.. Sahada güçlü ordunuz yoksa konu çoktan kapanmıştır.. Artık Kandil’den önce ve Kandil’den sonrayı konuşmanın zamanı..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...