Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Temmuz 2015 02:44

Bayramda 7 milyon kişi yollara düşecek

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte on binlerce kişi otobüs firmalarına akın etti. Bayram tatilini yıllık izinle birleştirenlerin yol açtığı yoğunlukla birçok bölgeye biletler şimdiden tükendi

Bayramda 7 milyon kişi yollara düşecek
trafik, bayram,

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, yollara akın etti. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, “Yoğunluk bu hafta itibarıyla başladı. Ama asıl yoğunluk 10 Temmuz ve sonrasında olacak. 17’sine kadar sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımız biletlerini son günlere bırakmadan almalı” dedi. Erdoğan, “Şu sıralarda Büyük İstanbul Otogarı’nı günde 100 bin vatandaşımız kullanıyor. Bu dönemde 7 milyon kişi otobüsle seyahat edecek” diye konuştu.

Bayram dolayısıyla günde 2 bin kişiye yakın yolcu taşıyacaklarını ve bünyelerine 100 otobüs daha eklediklerini belirten TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi ve Metro Turizm Yönetim Kurumları Başkanı Mustafa Yıldırım, ağustos sonuna kadar tüm seferlerinin dolu olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Bayramda sefere başlayacak İDO ve Metro Turizm ortak projesi olan Güney Marmara - Ege seferleriyle, Ege’de bulunan illere ulaşım 2.5 saat kısalacak” dedi.

Ramazan Bayramı tatilini yurtiçi ve yurtdışında geçirecek olanların talepleri havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Artan yolcu talebini karşılamak adına havayolu şirketleri ek seferler koydu. Ayrıca şirketler uçak tiplerini büyüttü. THY tatil yörelerine 18 ek sefer düzenlerken, Onur Air de bayram haftasında 160 bin yolcu taşıyacağını bildirdi. Pegasus Havayolları ile 15-20 Temmuz tarihleri arasında iç hatlarda yaklaşık 150 bin, yurtdışı hatlarında ise yaklaşık 77 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

35 BİN GURBETÇİ GİRDİ

Gurbetçiler de bayram ve yıllık izinler dolayısıyla Türkiye’ye gelmeye başladı. Kapıkule ve İpsala gümrüklerinden Türkiye’ye giriş yapan gurbetçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında arttı. Son 48 saatte 35 bin 52 kişi yurda giriş yaptı.

GÜNEYDOĞU’YA BİLET KALMADI

İstanbul Otogarı’nda bilet ofisinde çalışan Muhsin Gül “2 Temmuz’dan bu yana otobüslerimizin sefer yaptığı Güneydoğu bölgesinde hiçbir şehre biletimiz kalmadı. Öyle görünüyor ki ek seferlerimiz olacak, hiçbir vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...