Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2016 22:08

Bingöl'de 'teröre lanet' mitingi düzenlenecek

Genç Sivil İnisiyatifi tarafından Bingöl'ün Genç ilçesinde yarın gerçekleştirilecek mitingde, terör örgütü lanetlenecek.

Bingöl'de 'teröre lanet' mitingi düzenlenecek
bingöl, terör, miting,

Genç Sivil İnisiyatifi, Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya tepki amacıyla "terörü telin" mitingi düzenleyecek.

Genç Sivil İnisiyatifi üyesi ve Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün vatandaşları ilçedeki petrol kavşağında düzenlenecek mitinge davet etti.

Bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu iki polis memurunun şehit olduğunu, 5'i güvenlik görevlisi 13 kişinin yaralandığını anımsatan Tan, "Tarihin hiçbir döneminde bölücü örgüt mensuplarına prim vermeyen sağduyulu vatansever Bingöl halkı olarak şehitlerimize sahip çıkmak, teröre tepkimizi dile getirmek üzere yarın saat 10.00'da teröre lanet mitingi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bingöl'deki sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenecek mitingle teröre asla taviz verilmediğini göstermek ve terörün hiçbir baskısına boyun etmeyeceklerini dünyaya duyuracaklarını aktaran Tan, terörün ve arkasındaki siyasi partilerin asla Bingöl halkını temsil etmediğini savundu.

"Yüreğinizle gelin Bingöl Genç'te bir bayrak rüzgar bekliyor"

Tan, vatandaşları mitinge davet ederek, "Yüreğinizle gelin Bingöl Genç'te bir bayrak rüzgar bekliyor' sloganıyla yapacağımız mitinge vatansever Bingöl halkını ellerinde bayraklarıyla bekliyoruz." dedi.

Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan da ilçede meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, teröre tepki gösterdi. Saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunan Topraktan, bütün vatandaşlara ve Genç halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Topraktan, bütün vatandaşları şehitlerine sahip çıkmaya ve terörü lanetlemeye davet ederek, şunları kaydetti:

"Genç halkı kelimelerle ifade edilmeyecek boyutta hem üzgün hem de bu terör saldırısına karşı öfkesini ve nefretini dile getirmektedir. Genç halkı olarak gerek ilçemizde gerekse ülkemizde her türlü teröre karşı olduğumuzu ve tepkimizi dile getirmek üzere saldırının vuku bulduğu alanda, Genç kökenli sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Genç Sivil İnisiyatifi adı altında bir araya gelerek terörü lanetleyecekler. Genç Belediyesi olarak da bu mitingi desteklediğimi ifade etmek istiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...