Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2018 21:21

Bizans'a Esir Düşen Şehzade Orhan kimdir? | Şehzade Orhan Neden idam edildi?

Şehzade Orhan kimdir? Şehzade Orhan neden idam Edildi? Tarihte Çelebi Mehmet'in ağabeyi Kasım Çelebi'nin oğlu olarak bilinen Şehzade Orhan, Bizans tarafından alıkonulup Osmanlılara karşı kullanılan bir şahsiyettir. İstanbul'u kurtaramayacağını anlayan Bizans soyluları tarafından fetih sonrası idam edilen Şehzade Orhan'ın hayatı hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde... Şehzade Orhan kimdir, Şehzade Orhan kaç yaşında ve neden idam edilmiştir?

Bizans'a Esir Düşen Şehzade Orhan kimdir? | Şehzade Orhan Neden idam edildi?
mehmed bir cihan fatihi,şehzade orhan kimdir,şehzade orhan neden idam edildi,bizans,osmanlı devleri,şehzade,orhan şehzade,,osmanlı şehzadeleri,,mehmed bir cihan fatihi,

Şehzade Orhan Kimdir? Şehzade Orhan neden idam edildi? Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle birlikte akıllara gelen ve Tarihte Çelebi Mehmet'in ağabeyi Kasım Çelebi'nin oğlu olarak bilinen Şehzade Orhan, Bizans tarafından alıkonulup Osmanlılara karşı kullanılan bir şahsiyettir. İstanbul'u kurtaramayacağını anlayan Bizans soyluları tarafından fetih sonrası idam edilen Şehzade Orhan'ın hayatı hakkında bilmek istedikleriniz haberimizde... Şehzade Orhan kimdir, Şehzade Orhan kaç yaşında ve neden idam edilmiştir?

 

şehzade orhan kimdir

ŞEHZADE ORHAN KİMDİR?

 

Orhan Çelebi ya da Şehzade Orhan 1412’de doğmuş ve 29 Mayıs 1453, İstanbul’da ölmüştür. Beşinci Osmanlı padişahı I. Mehmet’in (Çelebi Mehmet) ağabeyi olan ve kız kardeşi Sultan Fatma Hanım ile birlikte Bizans’a rehin olarak yollanan Şehzade Kasım Çelebi’nin oğlu. Ali Şah, Cihan Şah, Vali Han ve Buğa Han isimlerinde Dört oğlu vardı. HAYATI Bizans İmparatorluğu sürekli Orhan Çelebi’yi Anadolu'ya gönderip ayaklanma çıkartma tehdidinde bulunuyor, bunun yapılmaması karşılığında Osmanlı’dan haraç alıyordu. Fatih Sultan Mehmed, bu parayı son iktidarı döneminde kesti. Orhan Çelebi, İstanbul’un II. Mehmed tarafından kuşatılması sırasında 600 kadar adamı ile şehrin Osmanlıya karşı savunmasında yer aldı. Adamlarını Yedikule’nin deniz tarafındaki surları ile Yenikapı’ya doğru olan sur silsilesinde konuşlandırdı. ÖLÜMÜ Şehzade Orhan İstanbul düştükten sonra keşiş kılığında şehri terk etmeye çalışırken yakalanıp idam edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...