Tgrt Haber
23 Kasım 2017 15:26

'Black Friday' (Kara Cuma) Nedir? 2017 Kara Cuma indirimleri nelerdir? 2017 Black Friday ne zaman bitiyor?

'Black Friday' (Kara Cuma) nedir? 2017 Kara Cuma indirimleri nelerdir? 2017 Black Friday ne zaman bitiyor? tüm bu soruların cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz.

'Black Friday' (Kara Cuma) Nedir? 2017 Kara Cuma indirimleri nelerdir? 2017 Black Friday ne zaman bitiyor?
black friday,black friday ne zaman,black friday ne zaman kutlanacak,kara cuma,kara cuma alışveriş,black friday&tt2;ın geçtiği alışveriş mağazaları,black friday mağaza,kara cuma mağaza

Alışveriş çılgınlığı 'Black Friday (Kara Cuma)' bu yıl beklenenden erken geldi, belirlenen tarihten önce pek çok marka indirimleri ürünlerini piyasaya sürdü. Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor.'Black Friday 2017 ne zaman başlıyor?' sorularının yanıtını merak ediyor. Black Friday hangi mağazalarda indirime giriyor. Peki 'Black Friday' nedir, 'Kara Cuma' 2017 indirimleri ne zamana kadar devam edecek? Haberimizde detaylı bilgilerini bulabilirsiniz...

'BLACK FRİDAY' NEDİR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk Cuma gününe denir. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılıyor ve geç kapanırlar ve beklenmedik derecede indirimli satış yapıyorlar. Mağazaların diğer günlere oranla daha erken açıldığı ve geç saatlere kadar kapanmadığı Kara Cuma, büyük indirimlere sahne olduğu için büyük izdihamlara da neden oluyor.

'BLACK FRİDAY' İNDİRİMLERİ

Black Friday kapsamında Google Play‘de yer alan filmler, kitaplar ve daha bir çok uygulamada yüzde 50‘ye varan indirimler sizleri bekliyor. Özellikle uygulama tarafında da birçok satın almak istediğiniz ürünün yine yüzde 50 fiyat indirimi ile sunulduğunu belirtmek gerekiyor.
Playstation Plus servisinin 1 yıllık üyeliği indirimli hale geldi. Kampanya kapsamında yüzde 25 indirimli olan 1 yıllık üyelik 134.99 TL'ye satın alınabiliyor. Söz konusu hizmetin indirimsiz fiyatı ise 179.99 TL.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, pek çok ürününü 'Black Firday' kapsamında indirime soktu. Ancak Samsung'un bu indirim kararı Türkiye'yi kapsamıyor.

Call of Duty: Black Ops Zombies, Lego Jurassic World, Don’t Starve: Pocket Edition ve Farming Simulator 16 gibi oyunlar indirim kapsamında hayli fiyat düşüşü yaşamış durumdalar.
 

'BLACK FRİDAY' TÜRKİYE’DE NE ZAMAN KUTLANACAK?

24 Kasım Cuma günü Öğretmenler Günü ile aynı tarihe denk gelen Kara Cuma nedeniyle ülke çapında birçok mağazada büyük indirimler yapılacak. İndirimler için en erken davranan markalar arasında ise Sony yer aldı. Birçok oyunda yüzde 30’lara varan indirimler yapan Sony’nin dışında PlayStation Plus abonelik fiyatlarında da yüzde 25’lik bir indirimin olacağı bilgisi paylaşıldı. 1961 yılında ilk kez yerel bir gazetede kullanılan “Black Friday” kavramı o günden sonra alışveriş çılgınlığının yaşandığı özel güne verilen kalıcı isim olarak kullanılmaya başlandı.  Türkiye’deki alışverişlerde normal bir güne oranla yüzde 622’lik bir sıçramanın olduğu ifade edilirken geçtiğimiz yıllarda en fazla tercih edilen ürünler kıyafet, elektronik ürünler ve kitaplar olmuştu.
 

HEPSİBURADA EFSANE CUMA'YA HAZIR!

Hepsiburada’da ‘Efsane Cuma’ Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece yarısı başlayacak. Ürünlerde %80’e varan indirimlerin yanı sıra, beyaz eşyadan oto lastiğine, kozmetikten cep telefonuna, kitaptan ev tekstiline kadar 36 kategorideki milyonlarca ürüne yılın en iyi indirimlerini uygulayacak. 10 milyonun üzerinde ziyaret bekleyen Hepsiburada, yılın en avantajlı ürünlerinden yararlanabilenlerin en hızlı hareket edecekler olacağının altını çiziyor.

EFSANE CUMA YILIN EN AVANTAJLI GÜNÜ OLACAK

Efsane Cuma ile ilgili konuşan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi “Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gecenin ilk saatlerinden itibaren Hepsiburada’ya giren müşterilerimiz gözlerine inanamayacak! Müşterilerimiz, milyonlarca üründe avantajlı fiyatların yanı sıra birçok yeni ürünle ilk kez Efsane Cuma kapsamında karşılaşacak. Türkiye’nin 81 kentine yayılmış yaklaşık 10.000 iş ortağımızla perakendede büyük bir hareket oluşturacağız. Müşterilerimizin; ‘indirime girse de alsam’ diye düşündüğü ürünleri alacağı gün 24 Kasım olacak. Bir evin ortalama 3.000TL’ye yenilenen salonu, Efsane Cuma’da 1.000TL’ye yenilenebilecek. Bu anlamda 24 Kasım’ı ‘Yılın En Avantajlı Günü’ ilan ettik.” dedi.

Hepsiburada, farklı ürünleri, ilgi alanlarına yönelik gruplayarak sitede gösterecek. Böylece online müşteriler birçok ürün ve teklif arasından kendi ilgi alanlarındaki ürünleri bir arada görüp daha rahat bir alışveriş deneyimi yaşayacak.

HEPSİBURADA'DAN BİR İLK

Geçen yıl ‘Efsane Cuma’ gününde, dakikada 350 ürün satan Hepsiburada, bu yıl kendi sipariş rekorunu kırmak için çeşitli yenilikler de sunuyor. ‘Efsane Cuma’ya özel olarak daha önce hiç satışını yapmadığı ürünleri satışa açacak olan Hepsiburada, Türkiye’de e-ticaret platformunda bir ilke imza atarak konut satışı gerçekleştirecek. Son 3 yıldır sektör lideri olan Nef’in, İstanbul Çekmeköy’deki ikinci projesi olan Nef Ormantepe’de yer alan 3 adet 1+1 daireleri, ilk olarak sadece Hepsiburada müşterilerine özel lansman fiyatlarıyla sunulacak. Nef’in Çekmeköy’deki ilk projesi olan Nef Çamlıtepe’nin, 2 günde 497 adet konut satışıyla kırdığı rekorun ardından, ‘Efsane Cuma’ya özel sunulan Nef Ormantepe’deki dairelerin de satışının çok kısa sürede tamamlanması ve Türk e-ticaret tarihinin en yüksek cirolu işleminin olması bekleniyor.

Hepsiburada, geçen yıl ‘Efsane Cuma’da web sitesine 4 milyon kez ziyaret almış, cep telefonu uygulaması ise 2,5 milyon kez görüntülenmişti. Adet olarak en çok sağlık-güzellik kategorisinde sipariş alınırken, TL bazında en fazla harcama cep telefonları ve aksesuarları kategorisinde gerçekleşmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...