Tgrt Haber
26 May 2015 21:34

Bodrum'da yaralı halde bulundu

Bodrum'da karaya vuran ve vatandaşlar tarafından fark edilen yaralı caretta caretta, tedavisi için rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Bodrum'da yaralı halde bulundu
caretta, bodrum,

Turgutreis Mahallesi'nde karaya vuran yaralı caretta caretta türü deniz kaplumbağası, sahildeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Durumdan haberdar edilen Bodrum Hayvan Barınağı yetkilileri bölgeye gidip, yaralı hayvanı kontrol etti. Sol ön yüzgecinin koptuğu belirlenen caretta carettanın tedavisi için Ortaca İlçesi'ndeki İztuzu'nda yer alan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkilileriyle temasa geçildi. DEKAMER yetkilileri de yaralı hayvanın kendilerine ulaştırılması için AKUT Bodrum ekibiyle iletişime geçti. AKUT Bodrum ekibi, kaplumbağanın taşınması için uygun ortamı sağladı. DEKAMER'e götürülen denizkaplumbağası, görevlilere teslim edildi. 45 kilo ağırlığında ve 8 yaşında olduğu belirlenen kaplumbağa, tedaviye alındı. Yaklaşık bir ay önce yaralandığı sanılan kaplumbağanın, misinaya dolanmış ya da bir deniz aracının pervanesine çarpmış olabileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...