Tgrt Haber
27 Kasım 2015 09:27

Bodrum ve Çanakkale'da facia, 6 çocuk öldü

Ege’yi geçmeye çalışan sığınmacıların teknelerinin batması sonucu Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4 Afgan çocuk ve Muğla’nın Bodrum ilçesinde biri 1 yaşında olan 2 Suriyeli kız kardeş boğularak hayatını kaybetti.

Bodrum ve Çanakkale'da facia, 6 çocuk öldü
bodrum, çanakkale,

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluların bulunduğu botun batması sonucu, 4 Afgan çocuk hayatını kaybetti. Bodrum ilçesinde, Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu iki Suriyeli çocuk hayatını kaybetti. 55 kişi aynı bottaydı Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Afganistan ve Suriye uyruklu 55 kişi, Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık sahilinden lastik botla denize açıldı. Bot, Sivrice açıklarında lodos ve dalgalar nedeniyle battı. "Alo 158" hattından yardım istenmesi üzerine bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.
Biri kız 4 Afgan çocuğun cesedine ulaşıldı, çocukların cesetleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Boğulmak üzereyken kurtarılarak "TCSG 28" botuyla Küçükkuyu'ya getirilen yabancı uyruklu kişilere sağlık görevlileri müdahale etti, 4 kişi Edremit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

8 operasyonda 357 kişi kurtarıldı
Sahil güvenlik ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen denize açılan yabancı uyruklulara yönelik 8 operasyon düzenledi. "TCSG Yaşam", "TCSG 28" ve "SAGET 25" botlarıyla yapılan operasyonlarda, denizde dalgalarla mücadele eden ve bazılarının su alıp batmaya başladığı belirtilen botlardaki çoğu kadın ve çocuk 357 kişi kurtarıldı. Küçükkuyu'ya getirilen ve burada battaniye, giyecek, yiyecek ve su verilen yabancı uyruklular, daha sonra Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

İki kız kardeş hayatını kaybetti
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Ortakent Yahşi Mahallesi'nde bulunan Kabakum Plajı'nda, Suriye uyruklu 23 sığınmacının bindirildiği ahşap teknenin olumsuz hava koşulları nedeniyle alabora olması sonucu kardeş iki kız çocuğu hayatını kaybetti.
Polislerin, anne ve babasının kucağında kıyıda bulduğu çocukların cesetleri, Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Ölen iki çocuğun 1 yaşında Dlven Halil Hüseyin ile 4 yaşında Beren Halil Hüseyin olduğu belirlendi.
Çocuklara suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalışan Kenan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizi yoldan çevirdiler. Suni teneffüs yaptık ama uzun bir zaman olmuştu herhalde. Hayata döndüremedik" dedi.
Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayatta kalmayı başaran Suriye uyruklu Nesrin Solar Omar (4) ile kurtulan diğer sığınmacılar, Bodrum Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Sığınmacıların ifadesi doğrultusunda denizde kayıp kimse olmadığı öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...