Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2016 23:55

Bodrumlu kaptanın katiline müebbet

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl 29 yaşındaki kaptanı bıçaklayarak öldürmekten yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bodrumlu kaptanın katiline müebbet
bodrum, kaptan,

Bodrum’da 29 yaşındaki kaptan Faruk Denktaş’ı göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapsi istenen balıkçı Yalçın K. (36) ile suça karıştığı iddiasıyla 3 yıl hapis cezası istenen arkadaşı Seda B.’nin yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Bodrum Ağır Cezam Mahkemesi’nde kararın açıklandığı duruşmaya tutuklu sanık Yalçın K. ile tutuksuz yargılanan Seda B.’nin yanı sıra öldürülen kaptan Faruk Denktaş’ın ailesi, yakınları, sevenleri ve avukatlar katıldı.

Duruşmada sanıkların son savunmaları alındı. Her iki sanıkta suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini istediler. Savunmasında pişman olduğunu ifade eden Yalçın K., müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Yalçın K. için tahrik ve indirim hükümleri uygulanmadı. Seda B. ise 240 gün karşılığı 4 bin 80 lira para cezasına çarptırıldı.

Duruşma sonrası Denktaş’ın yakınları adliye çıkışında Yalçın K.’ya beddua yağdırdı. Adliye önünde toplanan kalabalık içinde bulunan Faruk Denktaş’ın annesi Münevver Denktaş fenalaştı. Ağlayarak kızına sarılan Münevver Denktaş, "O adam hak ettiği cezayı aldı ama benim içim hafiflemedi. O bayanın da hak ettiği cezayı alması lazım. Temyize gideceğiz, bu iş burada kalmayacak" dedi.

Acılı baba Ahmet Denktaş ise, "Adalet yerini buldu. Cenabı Allah onu orada öldürmesin, sürüm sürüm sürünsün, başka bir şey demiyorum. Seda B. nin aldığı ceza yeterli değildir. Onun için tekrar dava açacağız" diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl 3 Eylül gecesi çıkan tartışmada kaptan Faruk Denktaş kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Kavgaya karışan ve olay yerinden kaçan Yalçın K., polis tarafından yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Yalçın K. hakkında TCK’nın 81’inci maddesi kapsamında ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası, Denktaş ile tartıştığı, Yalçın K.’yı otomobiliyle evine götürdüğü belirtilen arkadaşı Seda B. hakkında da ’kasten yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...