Tgrt Haber
12 Haziran 2014 08:54

Bordo bereliler Musul için göreve hazır

IŞİD'in Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’na baskın düzenlemesinin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı teyakkuza geçirildi.

Bordo bereliler Musul için göreve hazır
bordo bereliler,ışid,musul baskın,

Siyasi direktif verilmesi halinde, bordo berelilerin üzerinde çalıştıkları nokta operasyon seçeneklerini anında hayata geçirebileceği belirtildi. Musul Başkonsolosu ile binadaki personelin rehin alındığı bilgisi üzerine, ilk seçenek olarak Özel Kuvvetler operasyonu ile söz konusu personelin kurtarılması üzerinde duruldu.  IŞİD’in Musul’un ardından Kerkük’ü de işgal etmesini önlemeye yönelik daha geniş ölçekli askeri harekat seçeneği ise ikinci adım olarak masada tutuluyor. Genelkurmay çalışmalarını Kara ve Hava Kuvvetleri Karargâhları’yla koordineli şekilde yürütürken, bölgeden gelen istihbarat eşzamanlı olarak MİT’le paylaşılıyor. Planlaması yapılan operasyon seçenekleri ise bu yönde bir siyasi direktif verilmesi halinde devreye girecek.
HaberTürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...