Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Aralık 2017 22:10

Bozdağ: ABD yönetimi geri adım atmalıdır

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Trump'ın Kudüs kararının, bölgede kaos ve çatışmaların fitilini ateşlediğini belirterek, "İsrail hükümeti orantısız güç kullanımını durdurmalı, ABD yönetimi de geri adım atmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ: ABD yönetimi geri adım atmalıdır
bekir bozdağ,gündem

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Telaviv'den Kudüs'e taşıma kararını açıklamasının bölgede yeni kriz, kaos ve çatışmaların fitilini ateşlediğini belirtti.İsrail güvenlik güçlerinin, iki gündür kararı protesto edenlere karşı orantısız güç kullandığına ve tartışmasız şiddet uyguladığına dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti: "Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail'i ve bunlara müsebbip ABD yönetimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır.

İslam ülkeleri ve müslümanlar, samimi ve cesur bir tutum takınmak zorundadır. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak derdi ve davasıdır. Bu dava, birlik ve dayanışma ile samimi ve cesur hareket edilirse ancak başarıya ulaşır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...