Tgrt Haber
12 Ekim 2018 17:14

Brunson'ın avukatı: Bu olanlara hiç gerek yoktu

ABD’li Rahip Brunson’a 3 yıl hapis cezası verilmesi ve adli kontrol şartının kaldırılması kararının ardından avukatı İsmail Cem Halavurt açıklama yaptı.

Brunson'ın avukatı: Bu olanlara hiç gerek yoktu
brunson,,avukat,

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson bugünkü duruşmada serbest kaldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, Rahip Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurtdışı yasağını kaldırdı.

HALAVUT: KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ

Kararı yorumlayan Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt şöyle konuştu:
''Dağ fare doğurdu gibi bir şey. Müvekkilimin bu kadar mağdur edilmesine Türkiye'nin bu kadar mağdur olmasına ilişkilerin bu kadar gerilmesine hiç gerek yoktu. Verilen hükmü de kabul etmiyoruz. Temyiz edeceğiz, itiraz haklarımızı kullanacağız. Keşke bunların hiçbirisi yaşanmadan tutuksuz bir şekilde yargılanabilseydi, böyle bir krize dönüşmeseydi.

"KARARA SEVİNDİ, DUYGULANDI"

Biraz süratli oldu biz yine de hazırlığımızı yapmıştık olabileceğini tahmin ediyorduk ama bugün için beklemiyordum işin doğrusu. Brunson durumu anlamaya çalışıyor, Türk hukukunu bilmediği için ona özgür olduğunu söyleyince o zaman anladı sevindi, duygulandı. Gider diye düşünüyorum artık burada güvenlik sorunu da oluştu onun için. Kendi takdiri bunu ona sormak belki daha iyi olur.

"TÜRKİYE'DE KALMAK İSTİYOR AMA GİTMEK ZORUNDA"

Eve gittiler. Çiğli'ye gitmeyecek. Evinde bekleyecek uçak falan ayarlanırsa yurtdışına gider herhalde. Saygın bir din adamı olarak 2 yıl neredeyse özgürlüğünden mahrum kaldı. Aile düzeni sosyal düzeni bozuldu. Türkiye'yi seven bir insan Türkiye'de kalmak isteyen bir insandı şu an için gitmek zorunda. Bu onu belli ölçüde üzüyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...