Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Temmuz 2015 10:50

Çalışmak için Türkiye'ye gelen kadın Müslüman oldu

Kastamonu ili Tosya ilçesinde çalışmak için Türkiye'ye gelen ve ilçenin Ermelik köyünde tanıştığı İsmail Minnet (68) ile evlenen Gürcistanlı Mania (56), Müslüman olmaya karar verdi. Tosya Müftülüğüne başvuran Mania, adını ''Meryem'' olarak değiştirdi.

Çalışmak için Türkiye'ye gelen kadın Müslüman oldu
kadın,kastamnu,

Müftülükte eşi ve müftü Basri Bektaş'ın katılımı ile düzenlenen törenle Müslüman olan Meryem Minnet, İslamiyeti seçtiği için çok sevinçli olduğunu belirterek, ''Allah Bir, ben huzuru İslamda buldum Elhamdülillah'' dedi.
İhtida belgesini Meryem Minnet'e veren Müftü Bektaş ise Meryem kardeşimiz için yeni bir hayat, mutlu bir geleceğin başladığını söyledi.
YENİ DOĞMUŞ GİBİ 
Müftü Bektaş yaptığı kısa konuşmada ''İslam geçmişi temizler. Kişiyi, bembeyaz bir sayfa haline getirir. Kişi Müslüman olmakla annesinden doğduğu gün gibi olur. Şimdi bu ablamız sanki dünyaya yeniden adım atmış gibi oldu. Eğer bundan sonra kalan ömründe iyi işler yapar da yararlı işler işlerse bizi de geçebilir. Rabbim bu kutsal yolculuğunu hayırla tamama erdirsin. Müftülüğümüze gelerek kendi isteği ile Müslümanlığı seçen Meryem hanıma mutluluklar diliyorum'' dedi. 
Tosya'nın Ermelik köyünde sade bir hayat süren Meryem'e komşuları İslamiyet'i ve ibadet etmeyi öğretiyor. Eşinin desteğini alan Meryem şimdiden Kur-an-ı Kerim öğrenmek için ders çalışıyor. Namaz kılmaya başlayan Meryem, 'Huzuru İslam'da buldum' diyerek devamlı dua ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...