Tgrt Haber
02 May 2015 21:12

Çavuşoğlu, 'Paralel çete lobilerle birlikte Türkiye'ye karşı çalışıyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'Paralel çete, yurt dışında kiminle işbirliği yapıyorlar biliyor musunuz? Musevi lobisiyle, Ermeni lobisiyle, Rum lobisiyle birlikte Türkiye'ye karşı çalışıyorlar' dedi.

Çavuşoğlu, 'Paralel çete lobilerle birlikte Türkiye'ye karşı çalışıyor'
çavuşoğlu,

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "17-25 Aralık darbe girişiminde kullanılan bu paralel çete, bu taşeron kime hizmet ediyor biliyor musunuz? Kozan'dan söylüyorum. Yurt dışında kiminle işbirliği yapıyorlar biliyor musunuz? Musevi lobisiyle, Ermeni lobisiyle, Rum lobisiyle birlikte Türkiye'ye karşı çalışıyorlar bunlar" dedi.

Çavuşoğlu, Adana'nın Kozan ilçesinde Yörük Türkmen Derneği'nin Hastane Kavşağı'nda düzenlediği açık hava kermesini açtı. Kermeste vatandaşlarla görüşen Çavuşoğlu, sacda gözleme pişirdi, bir süre yörük kıl çadırında oturdu.

Bakan Çavuşoğlu, seçim irtibat bürosu açılışında yeni Türkiye için yola çıktıklarını belirtti.

Çavuşoğlu, eski Türkiye'de yasakların olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhtar olamaz denilirken vatandaşların onu cumhurbaşkanı yaptığını belirtti.

Türkiye'nin bugün yardım alan değil yardım eden bir ülke haline geldiğini anlatan Çavuşoğlu,  Arakan, Somali, Sudan, Balkanlar'da, Kırım'da, Orta Asya'da atalarının at sürüp gittiği her yerde bugün Türkiye'nin insani ve kalkınma yardımlarıyla var olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Nepal depremi nedeniyle kardeş Nepal halkına geçmiş olsun dileğinde bulunmak üzere Nepal dışişleri bakanlığını aradığında Kızılay ve AFAD ekiplerinin yardım için Nepal'de olduğunu ifade etti.

'Bunlara Türkiye teslim edilir mi?'

CHP ve bazı partilerin iyice marjinalleşerek artık sokak olaylarından medet umar hale geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Size soruyorum. Molotof kokteyli kullanmayı savunan bir genel başkandan Türkiye'ye lider olur mu? Bunlara Türkiye teslim edilir mi, memleket bunlara verilir mi, memleketi bunlara emanet eder misiniz? Yörük tabiri var. Bunlara iki tane koyun versen güdemez. Birini kaybeder birini kurda yedirir " dedi.

17-25 Aralık

Dışişleri bakanı olarak, gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi gibi olayların hepsinin kurgulanmış olaylar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"17-25 Aralık darbe girişiminde kullanılan bu paralel çete, bu taşeron kime hizmet ediyor biliyor musunuz? Kozan'dan söylüyorum. Yurt dışında kiminle işbirliği yapıyorlar biliyor musunuz? Musevi lobisiyle, Ermeni lobisiyle, Rum lobisiyle birlikte Türkiye'ye karşı çalışıyorlar bunlar. ABD'liler bana soruyor. 'Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kendi ülkesinden ne istiyor da bu kadar sizin aleyhinize çalışıyor' diyorlar. Ermeniler bana söylüyor. Ermenilerin içinde çok ılımlılar da var. Konuşuyoruz. Din adamları da var. Neticede bu topraklarda hep beraber yaşadığımız insanlar var. Türkiye'de Ermeni vatandaşlarımız var ama yurt dışındaki diasporanın içinde de makul olanlar var. Hatta Türkiye aleyhine çalışıp da ölçülü olanlar var. Ne diyor biliyor musunuz? 'Biz sizin o vatandaşlarınız kadar fanatik değiliz. Bunlar sizden ne istiyor' diyor. Düşünün Türkiye'nin aleyhine çalışanların ne yapmaya çalıştığını. Saf iyi niyetli vatandaşlarımızın verdiği paraların nereye kullanıldığını görün, anlatın. ABD'de o paraları ne için kullanıyorlar, kimlere veriyorlar ve Türkiye aleyhine ne kararlar çıkartmaya çalışıyorlar bunu görüyorsunuz değil mi?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...