Tgrt Haber
14 Aralık 2017 14:23

Çavuşoğlu: S-400 konusunda sorun yok, imzalar bu hafta atılabilir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı füze savunma sisteminde anlaşmanın tamamlandığını söyledi.

Çavuşoğlu: S-400 konusunda sorun yok, imzalar bu hafta atılabilir
çavuşoğlu,

Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde üye ülkeler tarafından Filistin'in başkenti olarak tanınan Doğu Kudüs'te büyükelçiliklerin yer alacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, haber televizyonlarının canlı yayınladığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Rusya ile S-400 füze savunma sistemi anlaşması bu hafta imzalanabilir.

Dışişleri Bakanı, Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyurdu. Çavuşoğlu, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs başkentil Filistin'in tanınması için mücadele edeceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...