Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2016 05:14

Suriye'ye harekat başladı

TSK Müşterek Özel Kuvvetleri ve koalisyon hava kuvvetleri Suriye'ye harekat başlattı.

Suriye'ye harekat başladı
cerablus, harekat

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Harekatın bir diğer amacında Türkiye'nin sınırında PYD/PKK unsurlarının koridor oluşturmasını engellemek.

- Türk F-16'ları Cerablus ve Keklice bölgesine hava harekatı düzenliyor.

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları Ankara'daki harekat merkezinde.

- 12 hedeften 11'i tam isabetle vuruldu.

ASKERİ KAYNAKLARDAN AÇIKLAMA

Askeri kaynaklar, bu sabah saat 05.45’de Suriye kuzeyinde başlatılan harekatın amacının hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon Güçlerine destek vermek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğunu belirtti.
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, Suriye hudut hattında şu anda Kara ve Hava Kuvvetlerine ait unsurların büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiği vurgulanarak, “Piyade birliklerimiz (Mekanize ve havan unsurları dahil) Tank ve Topçu Birliklerimiz (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birliklerimiz, harekatta hayati önemi haiz olan muhabere birliklerimiz, lojistik destek unsurlarımız, Hava Kuvvetlerimizin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) bir bütün halinde harekatın başarısı için büyük bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar. Her birinin faaliyeti diğerlerinin başarısı için hayati önemdedir. Şu ana kadar Hava Kuvvetlerimizce 12 hedef vurulmuş ve tam isabet teyidi alınmıştır. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarımızla açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edilmiştir” denildi.  

SAVAŞ UÇAKLARI HAVALANDI

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombaladı.

RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ

Askeri kaynaklardan aktarılanlara göre Cerablus operasyonuyla ilgili Rusya'ya bilgi verildi.

HASSAS GÜDÜMLÜ FÜZE KULLANILIYOR

Sivil kaybının yaşanmaması için hassas güdümlü füzeler kullanılıyor.

Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.Operasyonla yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.

Suriye'ye harekat başladı

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor. 

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...