Tgrt Haber
26 Ekim 2016 16:04

Cezaevindeki darbeci mahkumlar!

Türkiye'yi kana bulayan, binlerce kişinin geleceğini karartan ihanet örgütü FETÖ, Hrant Dink cinayetinin ilk kurşunu olarak nitelendiriliyor. Almanya doğumlu Ü.D'nin Hrant Dink suikastını gerçekleştiren Ogün Samast,Zekeriya Öz ve cemaatle iletişim kuran kripto mahkum olduğu ortaya çıktı. İşte Zekeriya Öz'ün de yurt dışına kaçmasında yardımcı olan Ü.D'den çarpıcı gerçekler...

Cezaevindeki darbeci mahkumlar!
cezaevi darbeci mahkumlar, fetö,

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cezaevindeki mahkumları gizli tanık ve yalan iftiralarda kullanmışlar" ifadeleri üzerine Cumhuriyet savcılığına gelen ihbar mektuplarını araştıran terörle mücadele ekipleri Zekeriya Öz ve birçok savcının cezaevindeki mahkumları Ergenokon davasında kullandığı hatta cezaevine düşmüş işadamlarının mahkumlar tarafından yıldırılarak,bezdirilerek veya akılları çelinerek, himmet adı altında  para karşılığında, gerek cezaevlerinde rahat ettirilmeleri gerek daha az ceza alacaklarına dair garantiler vermelerine yönelik tespitler saptandı. Gelen ihbarlar üzerine yapılan incelemeler Ü.D isimli şahısın Zekeriya Öz'ün adamı olarak bilindiği, birçok cezaevinde kendi hükümetini kurduğu, gardiyanları istediği gibi yaraladığı ve hiçbir ceza almadığı,mahkumların üzerinde cezaevi imamı olarak bilindiği saptanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatı üzerine başlatılan bu incelemer hala devam etmektedir. 

ZEKERİYA ÖZ, ÖRGÜT KURMAK VE YÖNETMEKLE SUÇLANIYOR

İddianamede diğer şüpheliler Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç’in işlediği suçları azmettirmekle de suçlanan Zekeriya Öz’e “Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” ile birlikte 12 ayrı suçlama yöneltildi. “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Görevi kötüye kullanma”, “Resmi evrakta sahtecilik”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “İftira”, “Suç uydurma”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Nitelikli tehdit” suçlarını işlediği belirtilen Öz için ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte 27 yıl 6 aydan, 67 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...