Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2015 19:19

CHP'de iki isim daha adaylıktan çekildi

CHP'de Mersin 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Baysan ve Tunceli 2.sıra milletvekili adayı Gürsel Erol adaylıktan çekildiklerini bildirdi.

CHP'de iki isim daha adaylıktan çekildi
chp, adaylık,

CHP Mersin 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Baysan'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği bildirildi. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AA muhabirine, Baysan'ın kalp spazmı nedeniyle tedavi altına alındığını söyledi.

Genel Merkez'in kontenjan adayı olarak belirlediği Baysan'ın adaylıktan çekildiğini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve partiye ilettiğini belirten Özyiğit, "Sayın Baysan, doktorunun tavsiyesi üzerine adaylıktan çekildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yerine yeni bir atama yapılacak, biz de bu konuyla ilgili Genel Merkezimize görüşlerimizi ileteceğiz" dedi.

İstanbul'da yaşayan Gülnarlı iş adamı Baysan'ın daha önce de aynı rahatsızlık nedeniyle tedavi olduğu ve kalp ameliyatı geçirdiği öğrenildi.

"Adaylıktan çekilme gerekçem, adaylığın belirlenme yöntemi ve şeklidir"

CHP Tunceli 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli'de milletvekili adaylarının ön seçim yöntemiyle belirlenmesini beklediğini, aday belirleme yöntemini doğru bulmadığını belirtti.

Adaylıktan çekilme kararının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Erol, şunları kaydetti:

"Adaylıktan çekilme gerekçem, aday gösterildiğim sıraya ve 1. sıradaki adaya tepki değil, adaylığın belirlenme yöntemi ve şeklidir. Genel Başkan Yardımcımız sayın Bülent Tezcan, 7 Nisan'da beni telefonla arayarak 1. sıra adaylığına sayın Saniye Barut'un, 2. sıra adaylığına da benim ismimin yazılarak YSK'ya verileceğini ifade ettiğinde, kendisine böylesi bir aday belirleme yöntemini doğru bulmadığımı ve adaylıkla ilgili başvurumun, talebimin olmadığını ifade ederek YSK'ya ismimin bildirilmemesini söyledim. Bu görüşme sonrası kendi talebim ve isteğim olmadığı halde  Tunceli 2. sıra milletvekili adayı olarak ismim YSK'ya bildirilmiştir. 8 Nisan'da Sayın Genel Başkanımı ziyaret edip, listede yer almamdan dolayı kendisine teşekkür ederek, adaylık tespit sürecinin doğru yönetilmediği konusunda görüşlerimi kendilerine ifade ettikten sonra adaylıktan çekileceğimi belirttim ve adaylıktan çekilmemden dolayı özürlerimi ilettim. Benim ön seçim yöntemiyleaday olma talebim ve adaylıktan çekilme kararım sayın Genel Başkanımızın bilgisi dahilindedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...