Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2015 09:10

CHP Trabzon İl Başkanlığı 4 gündür 'işgal' altında

Trabzon'da bir grup CHP'li gencin, partilerinin birinci sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto için CHP İl Başkanlığında başlattıkları eylem, dördüncü gününe girdi.

CHP Trabzon İl Başkanlığı 4 gündür 'işgal' altında
Trabzon chp, Trabzon chp işgal

Trabzon'da bir grup CHP'li gencin, partilerinin ilk sıra milletvekili adayının kontenjana tabi tutulması kararını protesto için CHP İl Başkanlığında başlattıkları "işgal" eylemi, dördüncü gününde devam ediyor.

Partilerinde milletvekili adaylarının tespit edilmesinde birinci sıra için ön seçim yapılmadan kontenjan uygulaması getirilmesine karşı çıkan bir grup CHP'li gencin, 17 Mart'ta il başkanlığında başlattıkları eylem, taleplerine henüz parti genel merkezi tarafından olumlu bir yanıt verilmemesi sebebiyle sonlandırılmadı.

Ortahisar ilçesindeki bir iş hanının 4. katındaki il başkanlığının girişini ve bu kata çıkan asansörün çıkışı ile merdivenleri masa, sandalye ve çuvallarla kapatan gruptakiler, kendilerine eylemlerinde destek olan gençler hariç içeri kimsenin girmesine izin vermiyor.

Geceyi parti binasında geçiren ve kurdukları barikatların önünde bekleyen gruptakiler, kontenjan uygulamasının kaldırılmaması halinde eylemlerinin süreceğini ifade etti.

Gruptakiler, süreçle ilgili gelişmeleri basın toplantısı yaparak açıklamayı planladıklarını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...