Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2018 14:57

CHP'li milletvekili adayı Hasan Ramiz Parlar adaylıktan çekildi

Hatay'dan 6. sırada milletvekili adayı olan Hasan Ramiz Parlar, partisinin bazı illerde son anda liste değişikliğine gitmesine tepki olarak adaylıktan çekildi.

CHP'li milletvekili adayı Hasan Ramiz Parlar adaylıktan çekildi
chp,,istifa,

Listelerin açıklanmasının ardından 11 milletvekilinin seçileceği Hatay'da partisi tarafından 6. sıradan aday gösterilen Parlar, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesine çok az bir zaman kala Genel Merkezce aralarında Hatay'ın da olduğu bazı şehirlerin aday listelerinde değişiklik yapıldığını aktardı.

"DEĞİŞİKLİĞİ TOPLUM VİCDANI AÇISINDAN KABUL EDİLEBİLİR BULMADIM"
Değişiklik gerekçesinin nedenini ve zamanlamasını anlayamadığını ifade eden Hasan Ramiz Parlar, şöyle devam etti: "Bu değişikliği başta Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal saygınlığı ve güvenilirliğiyle siyaset etiği ve toplum vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığım gibi ilk listede yer alan arkadaşımız ve ailelerinin toplum önünde düşürüldüğü durum açısından da son derece travmatik, üzücü ve onur kırıcı bulduğumu belirtmek istiyorum.

Normal şekilde açıklanan bir listede bu durumdan onur duyabilirdim. Ancak seçilme ihtimali olmasına rağmen liste ilan edildikten sonra zamansız bir biçimde yapılan bu değişiklik sonucu listeye girmiş olmayı siyaset etiği, insanlık onuru ve kamu vicdanı açısından kabul edilebilir bulmadığımı ve bu nedenle milletvekili adaylık listesinden çekildiğimi bildirir, tüm aday arkadaşlarıma başarılar dilerim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...