Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2016 22:17

Çin Büyükelçisi Hongyang Erzurum'da

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Çin Büyükelçisi Hongyang Erzurum'da
erzurum,

Hongyang ve beraberindeki Çinli iş adamları, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret ederek, iyi niyet dileklerini iletti.

Hongyang, burada yaptığı açıklamada, Erzurum'a Atatürk Üniversitesi'nin düzenlediği sempozyuma katılmak ve ilin yatırım alanında geleceğe yönelik projelerini görüşmek için geldiklerini söyledi.

Hangi alanlarda iş birliği yapabileceklerini öğrenmek istediklerini belirten Hongyang, "İki ülke arasında ilişkiler çok hızlı bir şekilde gelişti. Yakın zaman içinde iki ülkenin ulaştırma bakanları arasında hızlı tren projesi ele alındı. Bu projenin başlaması ile birlikte Erzurum'un gelişimi daha da hızlanacaktır." diye konuştu.

Vali Altıparmak da konumu itibari ile Erzurum'un İpek Yolu'nun üzerinde bulunduğunu ve her zaman önemini koruduğunu dile getirdi.

Hızlı tren demiryolunun ve Tebriz-Pekin bağlantısının kurulduğu zaman burasının daha da önem kazanacağını ifade eden Altıparmak, "Sadece Erzurum değil bölgedeki iller hatta ülkeler bundan nasibini alacaktır. Burada bulunan bu büyük firma temsilcilerinin bu hızlı tren hattını, yani Pekin-İstanbul hattını hızlı bir şekilde harekete geçirmeliler." dedi.

Ziyarette, Vali Altıparmak Büyükelçi Hongyang'a oltu taşı tespih ve Erzurum logolu çini tabak hediye ederken, Hongyang da çini vazo hediye etti.

Öte yandan Büyükelçi Hongyang, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i de ziyaret ederek, kentin ekonomik durumu hakkında bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...