Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2015 10:43

Cizre’de şiddetli çatışma, 1 ölü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün gece PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 kişi öldü.

Cizre’de şiddetli çatışma, 1 ölü
çatışma, Cizre,

Cizre'de dün Yafes Mahallesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ağır silahların kullanıldığı ve yer yer patlama seslerinin de duyulduğu mahallede Hacı Sasur isimli bir kişi hayatını kaybetti. Yafes Mahallesi'ndeki çatışmalar devam ederken, bir grup PKK'lı Kale Mahallesi'nde bulunan emniyet müdürlüğü ek hizmet binasına önce uzun namlulu silahlarla ardından roketatarlarla saldırdı. PKK'lıların attığı roketatar, emniyetin bitişiğinde bulunan öğretmenevine isabet etti. Şans eseri kimsenin ölmediği ve yaralanmadığı olayda öğretmen evinin iki odasında tahribat oluştu. Dört yol kavşağında ise devriye gezen polis zırhlı aracına PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. PKK'lıların zırhlı araca attığı roket bir iş yerine isabet etti.

ÇATIŞMA NEDENİYLE ÖĞRENCİLER EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Yafes Mahallesi'nde gece geç saatte başlayan ve sabaha kadar süren çatışmalar nedeniyle ilçede sabah okula giden öğrenciler evlerine geri dönmek zorunda kaldı. Okuldaki öğrenciler ise evlerine gönderildi. Orhan Doğan Caddesi Dörtyol civarında izinsiz gösteri düzenlemek isteyen bir grup göstericiye polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin göstericilere yönelik kullandığı biber gazından evlerine dönmeye çalışan öğrenciler de etkilendi. Öğrencilerin okula gidemediği kent merkezinde esnaf da çatışma nedeniyle kepenk açmadı.

YAFES CADDESİ'NDE ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Bir kişinin hayatını kaybettiği, öğrencilerin okula gidemediği, esnafın kepenk açmadığı ilçede PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında Yafes Caddesi'nde şiddetli çatışmalar yaşandı. Yoldan geçen araçların kontak anahtarlarını alarak araçlarla yolu ulaşıma kapatan PKK'lılar, olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçleri de ateşe karşılık verince çatışma çıktı. Çatışma anı ise an be an kameralara yansıdı. Güvenlik güçleri olası bir olaya karşı ilçenin kritik noktalarında zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...