Tgrt Haber
03 May 2016 18:33

Çocuğun 3 lirasını gasbeden sanığa 8 yıl hapis

Diyarbakır'da, bir çocuğu bıçakla tehdit edip 3 lirasını gasbettiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki sanık, "nitelikli yağma" suçudan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuğun 3 lirasını gasbeden sanığa 8 yıl hapis
diyarbakır, gasp, hapis,

Diyarbakır'da 3 yıl önce bir çocuğun 3 lirasını gasbettiği iddiasıyla hakkında dava açılan 17 yaşındaki sanık, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Ş.Y. katılmazken, avukatı hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında sanığın, mağduru bıçakla tehdit edip, parasını aldığı için "nitelikli yağma" suçunu işlediği gerekçesi ile tutuklanması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatı Serkan Polat ise tutuklanma talebinin reddine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, verdiği kısa aranını ardından sanık Ş.Y'nin, "nitelikli yağma" suçunu işlediği gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve suçun vasfı neden ile tutuklanmasına karar verdi.

İddianamede, sanık Ş.Y.'nin, 12 Ekim 2013'te arkadaşı ile Kayapınar ilçesindeki bir parkta oturan S.D'ye bıçak gösterip cebindeki 3 lirayı aldığı iddiasıyla "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...