Tgrt Haber
17 Temmuz 2017 18:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanmıştı, toplantının sona erdiği bildirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MGK sona erdi
mgk

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. 6 saat süren toplantı sona erdi. OHAL'i 3 ay daha uzatan tezkere Meclis'te kabul edildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 12.16'da başladı. 6 saat süren toplantı sona erdi. OHAL'i 3 ay daha uzatan tezkere Meclis'te kabul edildi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, üst seviyede olan ve 'FETÖ' ile ilişkili olduğu tespit edilen kişilerin tamamının kamudan ihraç edildiğini ancak hala kripto kişilerin bulunduğunu söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının üç ay daha uzatılmasına ilişkin tezkerenin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde konuşan Canikli şu ifadeleri kullandı:

Kamuda üst seviyede olan ('FETÖ' ile ilişkili) kişilerin tamamı ihraç edildi ama hala kripto kişiler var.

Kamuda ve özelde kripto olarak nitelenen 7,400 kişi var; şu anda (isimlerini) bilmiyoruz ama kesin olarak varlıklarına inanıyoruz.

Bugün kamudan ihraç edilenden daha fazla bu örgüte bağlı, irtibatlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz yerine getirecek kadar aklını oraya teslim etmiş kamu çalışanı olduğunu biliyoruz

OHAL döneminde 26 KHK çıkarıldı, 111,240 kişi (kamudan) ihraç edildi; kesinlikle bir mağduriyet yok

(FETÖ'nün) finans kaynaklarının kurutulması için 4,000'denfazla dernek ve vakıf kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...