Tgrt Haber
24 Kasım 2015 04:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı Öğretmenler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Öğretmenler Günü mesajı yayımladı: Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin payı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı Öğretmenler Günü mesajı
cumhurbaşkanı erdoğan, öğretmenler günü,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerin ç abalarının, emeklerinin çok önemli payı olacağını vurguladı. Erdoğan şu mesajları verdi :
* KUTSAL GÖREV: Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirmekte. Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu var.
* SAYGI VE MUHABET: İlk emri "Oku" olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmakta. Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmekte. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliği. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükellef. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır. Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor.
* MİLLET AFFETMEYECEK: Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletimiz asla affetmemiştir, affetmeyecektir.
* MAAŞ İÇİN YAPILMAZ: Öğretmenlik, sadece ücreti için, imkanı için yapılacak bir meslek kesinlikle değildir. Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamaz.

ÖĞRETMENLERDEN BEŞ DİLDE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verdiği ilk resepsiyonda konser veren Mardin Diller ve Dinler Korosu'nda yer alan 17 öğretmen, Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün gerçekleştirilecek konserde Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice ve Ermenice şarkılar seslendirecek. Öğretmenler şarkılarıyla Batı'daki meslektaşlarını doğu illerinde görev yapmaya çağıracak. Öğretmenlerin her yerde ve koşulda görev yapmaya hazır olduğunu vurgulayan sözlerin yer aldığı "Ben Bir Öğretmenim" adlı eser de seslendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...