Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2018 08:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mezarlarını kazıyorlar!

“Menbiç’te hendek kazıyorlarmış. Bu, ‘Mezarımızı kazdık. Gelin bizi gömün, defin merasimini yapın’ demek. Oraya da girilecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mezarlarını kazıyorlar!
erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlar yerine Kandil’deki terör baronlarına hizmet eden belediyelerden akan muslukların, kayyumlar sayesinde tamamen kesildiğini söyledi. Isparta’da Toplu Açılış Törenine katılarak, vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün millete bir daha musallat olmaması için her türlü tedbiri aldıklarını, almaya da devam edeceklerini belirtti. Erdoğan şöyle devam etti: Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de belediye imkânlarının şehir eşkıyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz. 

Komando uzman erbaşların törenine katılarak onların sevincine ortak olduklarını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus’tan El-Bab’a, Afrin’den Irak’ın kuzeyine, Cudi’den Gabar’a, Tendürek’e kadar çok zor coğrafyalarda güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor, kan. Ne demiştik, ‘inlerine gireceğiz, inlerine’. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar bu millete ihanet edeni oralarda da bırakmayacağız. Bilhassa bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor. Telsiz konuşmalarından ne tür yılgınlık, ne tür bir yenilmişlik duygusu içinde olduklarını gayet iyi dinliyoruz, biliyoruz.


Evet, işte biz bu adaylarımızı oralara bugün uğurladık ve bu adaylarımızda evelallah bu vatana ihanet edenlere oraları ne yapıyor? Mezar. Ne yaptılar? Kanallar açtılar, öyle mi? O kanallara bunları gömdük mü? Gömdük. Şimdi de Menbiç’te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet ‘biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın’. Oraya da gidilecek. Niye, çünkü bize söz verdiler, 90 günde burayı terk edeceğiz dediler, terk etmediler, gereği yapılacak. 

TEDBİRİMİZİ ALDIK
Erdoğan, ülkenin ekonomi üzerinden sınanmaya çalışıldığını belirterek, “Ancak bu sefer de amaçlarına ulaşamadılar. Piyasamız ilk dalgayı atlattıktan sonra yeniden toparlanmaya başladı. Biz de aldığımız tedbirlerle bu süreci hızlandırdık. Bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz” dedi.

Bedelli askerlik yapanlar büyük kayıpta...

Isparta’da 2018/8. Dönem Uzman Erbaş Komando Kursiyerleri Bröve Takma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok yakında Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz” dedi. Terör örgütlerine tarihte görmedikleri darbeleri vurduklarını kaydeden Erdoğan, “Sınırlarımız dışındaki teröristler de kendini güvende hissetmiyor çünkü biliyorlar ki bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.


Bedelli askerliğe de değinen Erdoğan, “Ordumuzun tamamı profesyonel olsa bile her Türk evladının temel askerlik eğitiminden geçmesini ve ‘Peygamber ocağı’ dediğimiz kışlalarımızın havasını teneffüs etmesini önemli görüyorum. Bedelli olarak veya başka yöntemlerle fiilen askerlik yapmadan bu süreci geride bırakanlar çok büyük kayıpta olduklarını bilmelidir” ifadelerini kullandı.


Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomide son dönemde birtakım spekülatif ataklara maruz kalmamız, dünyanın satın alma paritesine göre en büyük 13’üncü, millî gelire göre 17’nci ülkesi olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Bize kapatılan her kapıya karşılık on kapıyı açarak, bize çıkartılan her zorluğa karşılık on kolaylığı devreye sokarak yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Uluslararası sistem çatırdıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da 4. Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi’nde konuştu. “Milyarlarca insanın umut bağladığı uluslararası sistem, kelimenin tam anlamıyla çatırdıyor” diyen Erdoğan şunları kaydetti: “Türkiye olarak, her fırsatta BM ve Güvenlik Konseyi’nde reforma ihtiyaç duyulduğunu söylüyoruz. ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye formüle ettiğimiz bu çağrımızın temelinde adalet talebi vardır. Karşınızda okul kitaplarında yer alan bir şiiri okuduğu için hapse mahkûm edilmiş ve demir parmaklıklar ardına girmiş birisi olarak duruyorum. Dolayısıyla yargı bağımsızlığının anlamını ve önemini bizzat yaşayarak öğrendim.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...