Tgrt Haber
26 Ağustos 2016 17:12

DAEŞ gitti, Cerabluslular eve dönüyor

TSK'nın Cerablus'a yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonunun ardından bölgeye ilk sivil grubu giriş yaptı. Cerablus'ta güvenliğin bazı noktalarda güvenliğin sağlandığı ve mayın temizleme çalışmalarının sonlandığı kaydedildi.

DAEŞ gitti, Cerabluslular eve dönüyor
cerablus, daeş,

10 gün önce DAEŞ kasaba merkezini askeri bölge ilan ederek sivillerin boşaltmasını istemişti.TSK ve ÖSO tarafından başlatılan operasyon sonucu kasabada kontrolün sağlanması ile bugün sabah saatlerinden itibaren sivil dönüşlere izin verilmeye başlandı. Cerablus'ta DAEŞ tarafından kurulan yüzlerce mayın tuzağı temizleme çalışmalarında kontrollü olarak imha edildi. Cerablus, Türkiye'nin Suriye ile sınırında DAEŞ'in elinde bulunan son kasabaydı. TSK'nın operasyonu ve muhaliflerin ilerleyişiyle, DAEŞ Cerablus'u kaybetti. Sivilleri bölgeden boşaltan DAEŞ, Münbiç'i kaybetmesinin ardından gücünün büyük bölümüne Cerablus'a yığmıştı. İki gündür bölgede titiz bir şekilde çalışan ÖSO birlikleri, yollara döşenen mayınları temizledi. DAEŞ'in olası saldırılarına karşı bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...