Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2016 16:54

DAEŞ'in Cerablus'tan kaçarken kullandığı tüneller

AA ekibi, terör örgütü DAEŞ üyelerinin, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasının ardından Halep iline bağlı Cerablus'tan kaçarken kullandıkları tünelleri görüntüledi.

DAEŞ'in Cerablus'tan kaçarken kullandığı tüneller
DAEŞ , Fırat Kalkanı Harekatı

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlamasının ardından Cerablus'tan kaçarken kullandıkları tüneller bulundu. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler, patlayıcıyla tuzaklanma ihtimaline karşı tünelleri tamamen kapatacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından da desteklenen Fırat Kalkanı Harekatı sürüyor. ÖSO'ya bağlı güçler bir yandan ilerleyişlerini sürdürürken diğer yandan da kurtardıkları bölgelerde arama tarama faaliyetlerini yerine getiriyor.

ÖSO'ya bağlı kuvvetlerin kontrolü tamamen sağladığı en önemli yerlerden biri olan Halep iline bağlı Cerablus'ta da arındırma faaliyetleri devam ediyor. Özellikle terör örgütü DAEŞ üyelerince kullanılan evlerde arama yapan ÖSO güçleri, ilçe genelindeki aramalarını da sürdürüyor.

Muhalif güçler, aramalar sırasında, terör örgütü DAEŞ üyelerince kazılan ve harekatın başlamasının ardından ilçeden kaçarken kullandıkları tünelleri buldu.

AA ekibinin de görüntülediği tüneller, ilçeye bakan bir tepenin olduğu alandan başlıyor ve Cerablus'un dışına kadar uzanıyor. Teröristlerin tünelleri, özellikle insansız hava araçları tarafından görüntülenmemek ve olası hava harekatlarından korunmak için kullandıkları belirtildi. ÖSO'ya bağlı güçler, patlayıcıyla tuzaklanmış olabileceğini ifade ettikleri tünelleri tamamen kapatacaklarını kaydetti.

Bir DAEŞ üyesi yakalandı
ÖSO'ya bağlı güçler, aramaları sırasında ilçe merkezinde bir terör örgütü DAEŞ üyesini yakaladı.

DAEŞ üyesi olduğunu itiraf eden zanlının, örgüte üye kazandırmakla görevli olduğu öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...