Tgrt Haber
28 Şubat 2017 00:38

Dağ'dan Kocaoğlu yorumu: Bizi mutlu etti

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu tüm sanıkların beraat etmesine ilişkin olumlu mesajlar verdi.

Dağ'dan Kocaoğlu yorumu: Bizi mutlu etti
dağ,

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 kişinin yargılandığı davada aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu tüm sanıkların beraat etmesine AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'dan olumlu mesajlar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin 129 kişinin tutuksuz yargılandığı davada aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bulunduğu tüm sanıklar beraat etmesine ilişkin AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Yargı içerisindeki vesayet odakları üzerinden siyasete ayar verilmeye çalışılmasına karşı ortaya koyduğumuz bu ilkesel duruşun bir kez daha kazandığını görmek bizi ayrıca mutlu etmiştir." dedi.

"Yargı üzerinden siyaset yapmak yanlış"

AK Partili Dağ, yaklaşık 6 yıldır İzmir'de görülen ve karara bağlanan davayla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2 Mayıs 2011 sabahında, seçimlere 40 gün kala İzmir Büyükşehir Belediyesine düzenlenen operasyonda bazı çevrelerin AK Parti'yi sorumlu tuttuğuna ancak parti olarak yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye çalışılmasının yanlış olduğunu belirttiklerini değerlendirerek, 17-25 Aralık darbe girişimi karşısında hükümete yapılan operasyonlara karşı oldukları gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki operasyona da karşı olduklarını o zaman da savunduklarını ifade etti.

"İlkesel duruşun bir kez daha kazandığını görmek bizi mutlu etti"

Dağ, "2 Mayıs 2011 sabahında yani seçimlere 40 gün kala İzmir Büyükşehir Belediyesine operasyon yapılmış ve daha o sabah ne olduğu dahi anlaşılmadan muhalefet tarafından iktidar partisi olarak bizler sorumlu tutulmuştuk. Bizler o günde sonrasında da siyasilerin sandıkta millet tarafından yargılanması gerektiğini, yargı üzerinden yapılan operasyonların doğru olmadığını ifade etmiştik. Tıpkı 17/25 aralık darbe girişimi karşısında durduğumuz gibi bu yargı operasyonunun da karşısında yer almıştık. Gelinen noktada ortaya çıkan bu kararı son derece doğru bulduğumuzu ifade etmek isteriz. Yargı içerisindeki vesayet odakları üzerinden siyasete ayar verilmeye çalışılmasına karşı ortaya koyduğumuz bu ilkesel duruşun bir kez daha kazandığını görmek bizi ayrıca mutlu etmiştir. " ifadelerini kullandı. ‬

Yargının bir daha operasyonlarla siyaset üzerine tahakküm kuramaması adına da bu ilkesel duruşun kurumsallaşabilmesi adına da 16 Nisan'daki  referandumun önemli olduğunu anımsatan Dağ, "17 Nisan sabahı itibariyle yargı operasyonlarının tarihe karıştığı bir Türkiye'de uyanabilmek dileklerimi iletiyorum." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...