Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2015 12:31

PKK'dan askeri üsse saldırı

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütünün Hakkari Dağlıca Üs Bölgesi’ne makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunduğunu açıkladı. Bu gelişme üzerine bugün bölgede yoğun bir uçak hareketliliği gözlendi.

PKK'dan askeri üsse saldırı
asker, dağlıca, saldırı,

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından 29 Haziran 2015 günü saat 19.45’te ve 30 Haziran 2015 günü saat 06.10’da, Hakkari Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi’ne Doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, “Terörist ateşlerine, Üs Bölgesi’nde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Söz konusu silahlı saldırılarda, herhangi zayiat ve hasar meydana gelmemiştir" denildi.
Bölgede emniyet tedbirleri artırılmış olup gözetleme faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.
YÜKSEKOVA'DA UÇAK HAREKETLİLİĞİ
HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi semalarında bu sabah saatlerinde uçak hareketliliği görüldü.
Uçak hareketliliği, sabah saatlerinde başladı. Yüksekova semalarında geçen uçakların Irak sınırında bulunan Dağlıca bölgesine doğru gittikleri gözlendi. Uçak sesleri bölgede duyulurken, bu hareketlilik yaklaşık yarım saat sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...