Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2016 09:58

Darbeci askerler için cep telefonundan dua paylaşmış

Çorum'da, FETÖ'nün darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla tutuklanan çoğunluğu öğretmen 13 kişinin, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere destek için cep telefonu üzerinden paylaştıkları duaları okuduğu belirlendi.

Darbeci askerler için cep telefonundan dua paylaşmış
FETÖ, öğretmenler

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çorum'da, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği" ve "darbe girişimine destek vermek" suçlarından tutuklanan 13 kişinin el konulan cep telefonları, polis ekiplerince incelendi.

İncelemede, zanlıların darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz akşamı örgütteki "abi"lerinden "Sokağa çıkmayın" ve "Darbe girişiminde bulunan askerler için dua edin" talimatı aldıklarını belirlendi.

Cep telefonundan dua paylaşmışlar
Aldıkları talimatı cep telefonlarından mesaj olarak örgüt "abi"lerini kaynak göstererek birbirleriyle paylaşan zanlıların, darbe girişiminde bulunan askerlere destek için cep telefonundan birbirlerine gönderdikleri Ahzab ve Nasr sureleri, Nusret ve Galebe duaları ile çeşitli ayetleri okudukları tespit edildi.

Paylaşılan sure, dua ve ayetlerin Emniyetin talebi üzerine İl Müftülüğü bünyesince kurulan komisyon tarafından da incelendiği öğrenildi.

Tutuklananların çoğu öğretmen
Darbe girişiminin ardından Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 19 Temmuz'da gözaltına alınan 17 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece "FETÖ üyeliği" ve "darbe girişimine destek vermek" suçlarından tutuklanmıştı.

Çoğunluğu FETÖ'ye bağlı okullarda öğretmen olarak görev yaptığı öğrenilen zanlıların, çalıştıkları okullar ile ev, araç ve iş yerindeki bazı dijital materyallere, bilgisayarlara ve cep telefonlarına el konulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...