Tgrt Haber
17 May 2015 18:02

Davutoğlu büyük İstanbul mitinginde önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Maltepe'de düzenlenen mitinginde seçmenlerle buluştu.

Davutoğlu büyük İstanbul mitinginde önemli açıklamalar yaptı
davutoğlu, ak parti, istanbul, miting,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Büyük İstanbul mitinginde vatandaşlara hitap etti. Davutoğlu, "Biz diyoruz ki 'iktidar olacağız.' Niye olmak istiyoruz? Millete hizmet etmek için. Onlar diyor ki 'biz sizi engelleyeceğiz'. Aradaki fark ne biliyor musunuz? Biz siyasetin öncüsüyüz, öznesiyiz. Bizim iddiamız var, bizim hedeflerimiz var. Onlar ise siyasetin nesnesi. Bizim arkamıza takılıp nal toplamaktan başka yaptıkları bir iş yok" dedi.

"Bunların hepsi darbeci"

Davutoğlu, "Sordum muhalefet liderlerine, 'Yassıada'yla ilgili tutumunuz nedir? 27 Mayıs'ı telin edin.' Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu'ndan 27 Mayıs'ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? Çünkü bunların hepsi darbeci. Bahçeli'den duydunuz mu? Adnan Menderes'in o şehadetine giden yolda kimin sorumluluğu varsa hepsi tarih önünde hesap verdi, verecek" şeklinde konuştu.

"Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmeyiz"

Başbakan Davutoğlu, "Bu paralel çetenin savcıları, hani 17-25 Aralık'la darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince, o gün dediler ki 'Bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak' yani bana, Cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz, bize şehadet nasip olacaksa Allah şahit ki millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hazreti Azrail'e 've aleykümselam' deriz" ifadelerini kullandı.

"Mursi'ye idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak"

Davutoğlu, "Nasıl Türkiye'de Adnan Menderes'e idam cezasını veren Salim Başol'un bugün adı anılmıyorsa, önümüzdeki on yıllarda da Mısır'da Mursi ve arkadaşları anılacak ama ona idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak" dedi.

"Kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar"

Azınlık vakıflarının mallarının iade edildiğini, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının tanındığını ve Siyasi partilerin kapatılmasının tarihe karıştığını kaydeden Başbakan Davutoğlu, "Şimdi bütün bunları görmeyenler tutturmuşlar AK Parti otoriterliği temsil ediyor. Aslında AK Parti'yi bu şekilde itham ederek kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye'ye bir Sisi arıyorlar Sisi" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Şimdi diyor ki, 'Bana bir 4 yıl verin yeter.' Şimdi İstanbullular, Kağıthaneye 'Kağıttepe' diyen, kendisi için oy atmaya gideceği sandığı bulamayan birine 4 yıl değil 4 saat bile emanet verilir mi" şeklinde konuştu.

"Önümüzü kesmek istiyorlar"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dışarıdaki tuzak kurucular baktılar ki Türkiye ayağa kalkıyor, IMF'ye borcunu ödedi. Türkiye'nin her bir köşesi, her bir şehri büyük yatırımlara yürüyor. Baktılar ki sadece kendisine değil, kendi vatandaşlarına değil, bütün mazlumlara kucak açan bir Türkiye var. Önümüzü kesmek istiyorlar. Baktılar ki Mısır'daki bir darbe gibi bize darbe yapamıyorlar. 7 Haziran'da onun için tuzak kurmaya kalkıyorlar. İzin verecek misiniz? Bu dev artık ayağa kalktı. Bu devin yürüyüşü için hep beraber yola çıkacak mıyız? Bizi sendeletemezler, bizi durduramazlar."

"Emeklilerimizin hayat standardını daha da yükselteceğiz"

"Buradan emekli kardeşlerimize, büyüklerimize bir kez daha söylüyorum. Seçim öncesinde de sonrasında da biz hiçbir zaman yerine getirmediğimiz vaadi dile getirmedik. İnşallah en kısa zamanda, emeklilerimizle ilgili de hayat standartını daha da yükseltecek her türlü adımı atacağız" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Taşeron kardeşlerimizi istismar ediyorlar. Geçen sene taşeronlarla ilgili yasayı biz çıkardık. Buradan bütün alt işveren durumunda çalışan kardeşlerimize sesleniyorum, asli işte çalışan hiç kimse artık taşeron statüsünde çalışmayacak. Karayolları'nda bulduğumuz formülle bütün asli işte çalışanlara kesin bir çözüm getireceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...