Tgrt Haber
03 Temmuz 2015 22:47

Davutoğlu, 'Gelecek hafta görüşmelere başlayacağız'

Başbakan Davutoğlu, "Gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız" dedi.

Davutoğlu, 'Gelecek hafta görüşmelere başlayacağız'
davutoğlu, koalisyon,

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Torku Arena'daki AK Parti Konya İl Teşkilatı iftarında 7 Haziran'daki seçimlerde verdikleri yoğun destekten dolayı Konyalılara teşekkür etti, kentin her zaman kendilerinin yanında olduğunu gösterdiğini ve bundan sonra da göstereceğini belirtti.

AK Parti'nin seçimlerden yeniden birinci parti olarak çıktığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'dan bu yana her an her gün ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için yoğun bir çaba içindeyiz. Biz ramazanı siyasetin gölgesinde tutmadık. Siyasete, ramazanın huzurunu, sükununu, irfanını yansıtmaya çalıştık. 7 Haziran'dan bu yana verdiğimiz her mesajda Hazreti Mevlana'nın düşüncesiyle felsefesiyle Türkiye'deki herkese 'Gelin birlikte Türkiye'yi ayağa kaldıracak, inşa edecek yeni bir dönemin başlangıcı için el ele verelim' dedik ama maalesef diğer partilere baktığınızda daha ilk günden kapısını kapatanlar, daha ilk günden 'yüzde 60 blok'tan bahsedenler, Türkiye'de yeni kutuplaşmaların, yeni gerilimlerin önünü açmaya çalıştılar" dedi.

"Sadece bizim başarımız değil"

Meclis Başkanlığı'na AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın seçildiğini anımsatan Davutoğu, şunları kaydetti:

"Sayın İsmet Yılmaz'ın başarısı, AK Parti'nin başarısı sadece bizim başarımız değil, Türkiye'de irfan ve hikmet yoluyla davrananların başarısıdır. Bir grup, özellikle ana muhalefet partisi yüzde 60'lık bloktan bahsederken biz istikamet üzere ahlaki bir siyaseti ve siyaset ahlakını egemen kılmak için TBMM'deki seçimlerde hiçbir perde gerisi pazarlığa izin vermedik ve elhamdülillah TBMM Başkanlığını da TBMM'de en büyük grubu bulunduran parti olarak elde ettik. Allah'a hamdolsun."

Önemli bir kavşağa geldiklerinde Konya'ya gelip kentin manevi havasından ilham alıp, Konyalılardan güç alarak yollarına devam ettiklerini ifade eden Davutoğlu, seçimden önceki son mitingi de kentte yaptıklarını hatırlattı. "Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın görevi vermesini müteakip hükümet kurma çalışmaları için de Konya'dan güç ve destek almaya geldik" diyen Davutoğlu, alandakilere "Desteğe var mısınız' diye sordu.

Alandakilerden "Evet" karşılığını alan Davutoğlu, "Gönlümüzü kapatmadan, gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayırlı kılsın. İnşallah bu millete, ülkeye, aziz vatana hizmet etme şerefini bize nasip eylesin. Allah ramazanımızı mübarek, bayramımızı hayırlı eylesin" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...