Tgrt Haber
22 May 2015 19:59

Davutoğlu, 'Karşımızda 3 parti ve 3 çete var'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon'da seçmenlere hitap etti.

Davutoğlu, 'Karşımızda 3 parti ve 3 çete var'
davutoğlu, trabzon,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, Karadeniz'in coşkulu dalgalarına benzettiği Trabzonluları selamlayarak başladı.

Davutoğlu, Trabzonlulara şöyle seslendi:

"Trabzon'u bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han'a, Trabzon'da büyüyen, sonra da 8 yılda tüm Ortadoğu'yu, Mısır'ı fetheden Yavuz Sultan Han'a, burada doğup bir cihan devletine muhteşem yüzyılı yaşatan Kanuni Sultan Süleyman Han'a, yedi düvele, yedi iklime hükmeden ve bu topraklardan feyiz alıp hükmeden, Osmanlı sultanlarına selam olsun. Trabzon'un toprağına, taşına, dağına ve suyuna selam olsun."

Davutoğlu, alandakilerin "Başbakan Ahmet, vatan sana emanet" sloganları üzerine,  "Vatan bize emanet, başımızın üzerinde, yüreğimizde, gönlümüzde. Sandıkta size emanet. Trabzon'a" karşılığını verdi.

Trabzon'a dokunmanın Türkiye'ye dokunmak anlamına geldiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, "Çünkü sadece Trabzonlular Trabzon'da değil, tüm Türkiye'de. Türkiye'nin her yerinde. Onun için hayatımda yerinde sabit duran, herhangi bir tehdit karşısında geri adım atan, herhangi bir şekilde tereddüt eden tek bir Trabzonlu'ya rastlamadım" diye konuştu.  

"Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?"

Her zaman yanlarında olan Trabzon'un ilçelerini sayarak tek tek selamlayan Davutoğlu, Başbakan olmadan önce son ziyaretini yaptığı Doğu Karadeniz gezisinde, Trabzon'a uğradığını ve burada coşkuyla karşılandığını hatırlattı.

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile  Ordu-Giresun Havalimanı'nı açtıklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

 "Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup üzerine havaalanı yapan AK Parti var. Bir de bir araya gelip, hep beraber toplanıp, eski Türkiye'yi getirmek isteyen, eski Türkiye partileri var. Aziz Trabzonlular, 7 Haziran'da yeni Türkiye'yi var mısınız?  Türkiye'nin mevcudiyeti Ortadoğu'nun ayağa kalkmasıdır, Kafkasların, Ortaasya'nın, Balkanlar'ın ayağa kalkmasıdır."

Günlerdir meydanları gezdiklerini, Trabzon'da da 53. mitinglerini  gerçekleştirdiklerini, her gittikleri kentte vatandaşlarla buluştuklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusuna, batısına, kuzeyine ve güneyine gidiyoruz. Her yerden enerji alıyoruz" dedi.

"Zannedersin ki Venedik İzmir'e gelmiş kayıklarla dolaşıyorlar"

Trabzon'a yaptığı kısa süreli ziyaretin ve katıldığı kongrenin ardından tatil yapmadığını ve hiç yorulmadığını aktaran Davutoğlu,  "Trabzon'un suyunu içenler yorulur mu? Trabzon'a sırtını verenler yenilir mi? Trabzon'a güvenen hiç şaşırır mı? mı? Biz, size güveniyoruz. Siz de bize güveniyor musunuz? Trabzon ayakta mı? Bunlara bir ders verecek miyiz?" diye konuştu.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Şimdi merkez Türkiye keşfetmiş. Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Yürüyen merdivene tersinden biniyor ya bu da son sayfasından başlamış belki zamanla öğrenir ama Türkiye'nin kaybedecek vakti yok" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında, mega projeler yaptıklarını ifade ederek, "Biz dünyayla yarışıyoruz" dedi. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını inşa ettiklerini dile getiren Davutoğlu, havalimanının hemen ötesinde dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü de yaptıklarını anlattı.

Dünyanın en uzun 4. asma köprüsünün İzmit Köprü Geçişi'nde yapıldığını, Doğu Karadeniz'de dünyanın 2. büyük çift tüplü tüneli Ovit'i yaptıklarını, dünyanın 5. büyük tünelini Mavi Tünel olarak Konya'da açtıklarını anlatan Davutoğlu, bunların hepsinin mega proje olduğunu vurguladı.

"Beraber idare ediyorlar"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin büyüyüp güçlendikçe bütün mazlumlara sahip çıktığını vurguladı.

"Yiğit Trabzonlular, Filistinlileri yalnız bırakır mısınız. Suriyeli yalnız bırakır mısınız. Saraybosna'yı yalnız bırakır mısınız. Demokrasi için sokağa çıkan, hürriyet için çalışan Mısırlıları yalnız bırakır mısınız" sorusunu yönelten Davutoğlu, birilerinin bundan rahatsız olduğunu söyledi.

"4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı"

Başbakan Davutoğlu, "Düne kadar 4'tüler. 4'ü birden yani CHP, MHP, HDP, paralel birleşip bize karşı AK Parti'yi devirmeye çalışıyorlardı. Yani '4 yanlış bir doğruyu götürür' diyorlardı. Halbuki Trabzon'un hesabını bilmez bunlar. Trabzonlu der ki 'bir doğru 4 yanlışı götürür'. Şimdi buna ikisi daha eklendi. Üç tane parti var, üç tane de çete" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...