Tgrt Haber
28 Nisan 2015 18:54

Davutoğlu, 'Karşımızda bir cephe oluşturuyorlar'

Başbakan Davutoğlu: "Karşımızda bir cephe oluşturuyorlar. CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, 'Ne zaman katılacağım da çatı adayı başbakan yapabilir miyim' diye." dedi.

Davutoğlu, 'Karşımızda bir cephe oluşturuyorlar'
başbakan davutoğlu, rize,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milleti bilmediğini belirterek, "Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi" dedi. Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingine, "Bağrından, Kaçkarlar gibi başı dik bir lider çıkaran, Cumhurbaşkanımızı çıkaran Rize'ye selam olsun. Böyle bir evlat yetiştiren Tenzile Ana'ya, kaptan Ahmet Amca'ya selam, rahmet olsun" ifadeleriyle başladı.

Kendisine gösterilen sevgiden, ilgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Rize ayaktaysa Karadeniz ayaktadır, Karadeniz ayaktaysa, coşkuluysa Türkiye coşkuludur" diye konuştu.

"Yüzde 85 demeye var mısınız"

Rizelilerin ders vermeyi çok iyi bildiğini belirterek alandakilere, "Bir kere daha ders vermeye var mısınız" diye sordu. Alandakilerin "Evet" yanıtı üzerine Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı seçiminde birinci oldunuz. İnşallah 7 Haziran'da da birinci olmaya, 'yüzde 85' demeye var mısınız" diye seslendi. Alandakilerin coşkulu yanıtı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Rizeli alçakla sesle konuşmaz ki Rizeli haykırır" dedi.

Birinci atılım dönemini büyük hamleyle devam ettirdiklerini belirten Ahmet Davutoğlu,  "Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, hükümeti kurduğumda, emaneti kendisinden aldığımda toplantıda dedi ki, 'Füzenin fırlaması gibi, ilk fırlama aşamasını geçtik, ikinci aşamaya doğru gidiyoruz'. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamlarını size iletmek istiyorum. Kuveyt'den Türkiye'ye dönmek üzere. Bu meydanın selamını da inşallah kendisine yarın Milli Güvenlik Kurulunda ileteceğim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK'da genel müdür olduğunu anımsatan Davutoğlu, "O SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u ayağa kaldırdı. Nerede başarı hikayen Kılıçdaroğlu? Aldığın her işi yarım bıraktın. Gelsin başarı hikayesini Tenzile Ana'nın evladında görsün, öğrensin" diye konuştu.

"Burası İskoçya değil yahu"

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu "başarı hikayesini" öğrenmek için Rize'ye gelip gelemeyeceğini, gelirse halka hitap edip edemeyeceğini soran Davutoğlu'na alandakiler  'Hayır' yanıtı verdi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıllarda Ankara'da Rizeliler Günü'ne gitti. Dedi ki 'Temel kemençe çalıyor' diye başladı konuşmaya. Yahu kemençeyle kemanı ayırt edemiyor adam. 'Gayda ile horona eşlik ettik' diyor. Nerdesin sen, burası İskoçya değil yahu, burası Rize. Burada kemençe ile horon anılır, gayda ile keman değil. Bütün bilgisi bu. Ne milleti bilir, ne Rize'yi, ne Karadeniz'i bilir. Bildiği tek şey SSK döneminde yaptığı gaflar. Şimdi başarı hikayesi diyor, yürüyen merdivene tersten biniyor. Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi?"

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize’de oy alamayacağını, “Rizeli’nin ekmeği de oyu da kime vereceğini” iyi bildiğini belirterek, “Bağrından Recep Tayyip Erdoğan’ı çıkarmış, kolay değil” ifadesini kullandı.

AK Parti hakkında 2008’de açılan kapatma davasını anımsatan Davutoğlu, “Zannettiler ki daha önce olduğu gibi biz korkar, çekilir, kenarda dururuz. Durduk mu? Onlar parti kapatma davası açtılar, biz geldik millete sığındık, millete ve dedik ki ‘bize Allah ve millet yeter.’ Şimdi de aynı şeyi söylüyoruz, işte Kılıçdaroğlu, başarı hikayesi burada. Başarı hikayesi, tarihte yer almakla yazılır. Rize’den çıkan insanlar, Rize’den çıkan lider Davos’ta ‘one minute’ dediğinde İstanbul’da Ankara’da bunlar telaşa düştüler ama mazlumlar, Filistinliler, Müslümanlar, insanlık ayağa kalktı, saygı duydu, Rizeli’ye saygı duydu” şeklinde konuştu.

“İbretlik günler yaşıyoruz”

“Şimdi  ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakın dikkatinizi çekiyorum, karşımızda cephe oluşturuyorlar” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“CHP, HDP, paralelci çete. MHP de kenarda bekliyor, ‘ne zaman katılacağım, çatı adayı başbakan yapabilir miyim?’ diye. İbretlik günler yaşıyoruz. Biz seçim kampanyasına başlıyoruz, paralelciler bir bakıyorsunuz, adliyede hiç yetkisi olmayan bir mahkemeden tahliye kararı çıkarıyorlar. Ya biz buna teslim olur muyuz? Türk yargısı, buna teslim olur mu? Gereği yapıldı, HSYK tarafından.”

Davutoğlu, paralelcilerin tehditte bulunduğuna işaret ederek, “Dün bunlardan birisi, Cumhurbaşkanımızı ve beni alenen ölümle tehdit ediyor. Yahu bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölümle teslim olmuşuz. Ne zaman kader tecelli edecekse ona teslim olmuşuz. Biz, öyle veya böyle şu veya bu korkuyla bu toprakları terk ettik mi? Terk eder miyiz? Peki onların hocası nerede, Pensilvanya’da. Bizi kimse korkutamaz” diye konuştu.

Alandakilerin, “Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin” şeklinde slogan atmaları üzerine, Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi geçmişteki mesajlardan bahsediyorlar. Evet, geçmişte ‘gel’ dendi, ona. Cumhurbaşkanımız da dedi, bizler de. ‘Gel memlekete’ dendi. Gelmedi. Niye gelmediği ortaya çıktı. Meğer tuzak kuruyormuş, yapacağı darbeden sonra gelecekmiş. Biz o darbecilere teslim olur muyuz? Milletin iradesini, üç beş çeteye teslim eder miyiz? İşte Rizeli bir emanet verdiyse, Allah şahittir ki Kaçkar’ın zirvelerindeki o vakur duruşla, Karadeniz’in coşkulu  dalgalarındaki aşkla o emaneti savunuruz.”

“Paralel çete çıksın, HDP ile ne işi var, açıklasınlar”

“Dikkatinizi çekeyim, CHP Genel Başkan Yardımcısı bir açıklama yaptı, Rizeliler bunu çok iyi dinleyin, dedi ki ‘HDP barajı aşsın diye HDP’ye dikkatli davranıyoruz’, yani HDP’nin barajı aşması için, CHP çalışıyor” diye konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Koalisyonu anlayın. Türk baasçıları ile Kürt baasçıları yan yana. CHP ile HDP yan yana. Bugün gazetelerde var. Öte yandan dün bize tehditler savuran bu paralelcilerden biri, Ekrem Dumanlı, Diyarbakır’da, Belediye Başkanı Gülten Kışanak ile arka kapıdan girerek, konuşuyor. Şimdi çıksınlar açıklasınlar. HDP çıksın, açıklasın, paralelcilerle ne işi var? O her zaman mukaddesattan bahseden, milleti aldatan paralel çete çıksın, HDP ile ne işi var, açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle ne konuşuyorlar, HDP ile ne plan yapıyor, açıklasınlar. Planı söyleyeyim; tam bir hayal peşindeler. Hep beraber bir araya gelip AK Parti’nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi? Siz buna izin verir misiniz, biz buna izin verir miyiz, Ankara’da? Ham hayal, ham hayal. İşte şu meydan gösteriyor, 3’ü değil 13’ü bir araya gelse Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir araya geldiler, bir şeyi değiştiremediler,  şimdi de bir araya gelseler bu milletin iradesine ipotek koyamazlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...