Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2018 09:49

Dede yadigarı takvimler, dev bir koleksiyona dönüştü

Yıllar önce kaybettiği dedesinden hatıra kalan takvimleri çöpe atmaya kıyamayan Erdinç Yılmaz, aklına gelen parlak fikirle kendine yeni bir iş alanı oluşturdu. Şehir şehir gezerek 1958 yılından bu yana olan takvimleri toplayan Yılmaz, insanlar için özel anlamı olan takvim yapraklarını satarak gelirini sağlıyor.

Dede yadigarı takvimler, dev bir koleksiyona dönüştü
takvim,,trabzon,

İstanbul’da yaşayan 25 yaşındaki Erdinç Yılmaz, dedesinden yadigar kalan birkaç takvimi atmaya kıyamayınca takvim koleksiyonu oluşturdu. Yıllardır 2 arkadaşıyla birlikte şehir şehir gezerek koleksiyonuna yeni takvimler ekleyen genç koleksiyoner, bir gün yakın arkadaşına doğum gününün takvim yaprağını hediye etti. Aldığı olumlu dönüş sayesinde aklına parlak bir fikir gelen Erdinç Yılmaz, iki arkadaşıyla birlikte kendine yeni bir iş alanı oluşturdu.
1958 yılından bu yana olan tüm takvimleri koleksiyonuna ekleyerek yeni bir iş kuran Erdinç Yılmaz, insanlar için özel anlamları bulunan takvim yapraklarını satarak gelirini sağlıyor. Biriktirdiği takvimler arasında Trabzonspor’un kuruluş yıldönümünden, siyasilerin doğum günü tarihlerine kadar çok sayıda özel günün takvim yaprağı bulunan genç koleksiyoner, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya doğduğu günün takvim yaprağını hediye etmek istiyor.

"Bunu toplayabilmek için yaklaşık 50 şehir dolaştık"
Arşivi için 2 arkadaşıyla birlikte 50 şehir ziyaret eden Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından takvim yapraklarının satışını gerçekleştiriyor. Antika eşya satışı yapan yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Dedemden kalan 8-10 tane takvimi atmaya kıyamadığımızdan 10 sene önce koleksiyon işine başladık. Daha sonralarında heves etmeye başladık, heveste tutkuya dönüştü. Arkadaşlarımla paylaştım hoşlarına gitti, daha sonra daha fazla takvime ulaşmaya başladım. Şuan 1958 yılından günümüze kadar 350 küsür takvime ulaştım. Bunu toplayabilmek için yaklaşık 50 şehir dolaştık” dedi.
Dede yadigarı takvimler, dev bir koleksiyona dönüştü
Kendine kurduğu yeni iş ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, ”Bunları görsele dayandırarak internetten paylaşmaya başladım. Aldığımız tepkiler çok olumluydu. Bir keresinde sevgili adaylarının kavgasına denk geldiğimizde, böyle bir hediye ettiğimi söyledim. Onların çok hoşlarına gitti, onlara yaptık ve barıştırdık. Benim tutkum olan Trabzonspor'un kuruluş tarihi, annemin ve babamın doğum tarihleri çerçeve halinde duruyor” dedi.
Dede yadigarı takvimler, dev bir koleksiyona dönüştü
İlginç koleksiyonunun çevresindeki herkesin ilgisini çektiğini söyleyen Yılmaz,”Sahafçıları ve antikacıları bayağı bayağı dolaşıyor ve emek harcıyoruz. Şehir şehir dolaşmanın yanı sıra bazen sokaktan geçen eskicilere bile soruyoruz. Genel olarak zahmetli oluyor ama elimize geldikçe bizi mutluluğa ulaştırıyor. Tutku bağımlılık sebebi, belki bir tanesini kaybetsem inanılmaz derecede üzülebilirim. İlk başta annem atmak istedi, fazlalık yapıyorlar diye. Sonrasında birer birer üstüne koyunca ve sayı fazlalaşınca onunda hoşuna gitmeye başladı, onun oğlu gibi oldu. Ailem de çok olumlu tepkiler alıyor. Takvim yaprakları arasında 15 Temmuz 2016 tarihinin, Bakanımız Süleyman Soylu’nun doğum tarihi var. Nasip olursa ona hediye etmek isteriz. 17 Ağustos 1999 acı bir tarihin takvimi var. Trabzonspor’un kuruluş yıldönümü 2 Ağustos 1967’nin var. Onlara da hediye etmek isteriz. Özellikle Süleyman soylu’ya hediyemiz olursa seviniriz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...