Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2015 07:05

Demirtaş'ı 'ihbar' korkusu sardı

Terörle mücadelede 'ihbar' dönemi resmen başladı, ilk tepkiyi veren HDP Eş Başkanı Demirtaş tehdit etti: İhbarda bulunanın başına gelecekten sorumlu olmayız.

Demirtaş'ı 'ihbar' korkusu sardı
demirtaş, hdp, tehdit,

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlandı. Ödülün miktarı sağlanacak bilgi, aydınlatılacak suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak belirlenecek. Terör örgütü üyelerinin yakalanması ya da kimliklerinin deşifresini sağlayanlara verilecek miktar 4 milyon liraya kadar çıkabilecek, ödül verilenlerin kimlikleri gizli tutulacak.

KİMSE SORUMLU OLMAZ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise, ihbarcılara para ödülü verilmesini onursuzluk olarak itham ederek, "İhbarda bulunanların başına birşey gelirse sorumlu olmayız" diyerek tehdit etti: Para için komşularınızı ihbar etmeyin. Yurttaşını ihbarcılığa, onursuzluğa teşvik etmek başka şeydir. Onun başına gelecek her şeyden siz sorumlu olursunuz. Sizden de kimse sorumlu olmaz" ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYA UYGULUYOR

ABD'de ülke dışından terör eylemlerinin önlenmesine katkı yapan 80'den fazla kişiye son 30 yılda 125 milyon dolar ödendi. Çin Tibet'te terör eylemlerine karşı bu yıl ihbar sistemi başlattı ve doğru ihbarlara 50 bin dolara varan ödül vereceğini duyurdu. İngiltere terör ihbarları için 100 milyon sterlinlik fon oluşturdu. Fransa, Amsterdam-Paris trenine saldırıyı önleyen 3 kişiye madalya verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...