Tgrt Haber
05 Şubat 2016 20:54

Demirtaş'ın çağrısına 'HDP' bile destek vermedi

Demirtaş'ın geçtiğimiz gün yaptığı 'halkı sokağa çağıran' eylem çağrısına yurdun hiç bir yerden destek gelmedi.

Demirtaş'ın çağrısına 'HDP' bile destek vermedi
demirtaş, çağrı,

6 - 7 Ekim'de olduğu gibi yine halkı sokağa çağıran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, her gün her yerde saat 19.00'da eylem çağrısı yapmıştı.

Selahattin Demirtaş'ın bu açıklamasının ardından HDP'nin resmi Twitter hesabından "#Akşam7deBarışaSesVer" kampanyası başlatmış Yapılan açıklamada, "Evdeysek tencere tavayla, sokaktaysak alkışla ıslıkla, arabadaysak kornayla" denişmişti.

DEMİRTAŞ DESTEK BULAMADI

Demirtaş'ın bu çağrısına vatandaştan destek gelmediği gibi HDP'nin örgütlerinden de destek gelmedi. Diyarbakır'da bulunan gazeteci Kemal Öztürk, eylem çağrısı yapılan saate Diyarbakır sokaklarını ve HDP Diyarbakır İl Merkezini görüntüledi. Görüntülerde açık bir şekilde Demirtaş'ın çağrısına kendi partisinden bile hiç bir destek verilmediği görülüyor. Sokaklarda ise sadece bir kaç aracın korna çalması dikkat çekti.

Görüntüler, Diyarbakır'da HDP'nin en çok oy aldığı Bağlar bölgesi, Diyarbakır'ın en merkezi yeri Ofis bölgesi, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ve Milletvekillerinin oturduğu lüks semt Diclekent'ten...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...