Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2015 22:11

Demirtaş'tan saldırı sonrası açıklama

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'lilerin Hüda Par üyelerine yaptığı saldırdı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş açıklama yaptı.

Demirtaş'tan saldırı sonrası açıklama
demirtaş, saldırı,

Şırnak'ta HDP'li grup ile HÜDA-PAR'lı grup arasında çıkan kavgada, HDP'li gruptan bir kişinin açtığı ateş sonucu iki HÜDA-PAR üyesi hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra Bursa'da partililerine seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan olayla ilgili ilk açıklama geldi.

"BİRBİRİNİZİ ÜZMEYİN, KIRMAYIN"

Demirtaş, HDP'liler tarafından iki HÜDA-PAR'lının öldürülmesiyle ilgili HDP'lilere seslenerek, "Birbirinizi üzmeyin, kırmayın" dedi.

Demirtaş'ın konuyla ilgili açıklamalarında şunları söyledi; "Sakın hiçbir yerde birbirinizi üzmeyin, kırmayın. Hangi partiden olursa olsun, HÜDA-PAR olur başka bir parti olur. Son derece dikkatli son derece hassas davranmanız lazım. Siz sokakta kardeşçe el ele kol kola seçim çalışmasını yürütün. Bu konu çok önemli. Bizim yollarda olmamızın asıl nedeni budur, barıştır. Barış için yollardayız. Seçimden, koltuktan bin kat daha değerli olan barıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...