Tgrt Haber
01 Eylül 2016 03:58

Denizlerde yeni av sezonu başlıyor

Denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı ile "Vira bismillah" diyecek balıkçılar için Ordu'nun Fatsa ilçesinde tören düzenlendi.

Denizlerde yeni av sezonu başlıyor
deniz, balık sezonu,

İlçeye bağlı Yalıköy Mahallesi'ndeki limanda düzenlenen törende konuşan Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ersin Soydan, balıkçılara bol ve bereketli bir av sezon geçirmeleri dileğinde bulundu.

Karadeniz’in balıkçılık açısından önemli ve değerli olduğunu ifade eden Soydan, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaklaşık 600 bin ton balık elde edilmektedir. 2015 yılı içerisinde 430 bin ton avlanmak yoluyla, 240 bin ton ise yetiştiricilik yoluyla elde edilmiştir. Bunun ülkemize kazandırdığı gelir ise 3.8 milyar liradır. Balık avcılığının yüzde 80’i Karadeniz Bölgesi'nde yapılmaktadır. Ülkemiz balıkçılığında Karadeniz’in önemi büyüktür. Ordu’da 290 tekne ve 6 bin balıkçı bulunmaktadır. Yeni sezon tüm balıkçılara hayırlı olsun."

Yalıköy Su Ürenleri Kooperatif Başkanı Eftal Mutlu da yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi. Palamudun bu yıl bol olmasını beklediklerini ifade eden Mutlu, hamsinin ise az olabileceğini söyledi.

Mutlu, geçen yıl hamsiden yana yüzlerinin güldüğünü belirterek, "İnşallah bu sezon denizden bol rızık alırız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından balıkçılar, ‘Vira bismillah’ diyerek denize açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...