Tgrt Haber
27 Şubat 2017 12:07

Derbinin galibi Beşiktaş oldu

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta deplasmanda Galatasaray'ı1-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

Derbinin galibi Beşiktaş oldu
galarasaray,beşiktaş,derbi,süper lig,derbi ne zaman,

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi, mutlu son için dev bir engeli hasarsız atlattı. Siyah Beyazlılar'a galibiyeti getiren gol Anderson Talisca'dan geldi.

Maça Galatasaray daha etkili başladı, sonuca giden kontrollü bir oyun tercih eden Beşiktaş oldu. Konuk ekip, 5. dakikada Babel'le gole yaklaştı. 13. dakikada Yasin ile Atınç'ın mücadelesinde ev sahibi ekip oyuncuları penaltı bekledi. Hakem Bülent Yıldırım devam dedi. İlk isabetli şutun 32. dakikada Podolski'nin şutuyla geldiği maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. 

47. dakikada Talisca'nın golü geldi. Hakan Balta'nın cezasahası sağ yan çizgisi yakınındaki müdahelesinde yerde kalan Talisca, serbest vuruşu kullandı. 2 kişilik barajdaki Bruma'ya çarpan top bu maçta 188. lig maçına çıkan ve Zron Simoviç'e ait olan Galatasaray'da ligde en fazla forma giyen yabancı oyuncu rekoruna ortak olan Muslera'yı yanıltıp ağlarla buluştu. Golden sonra Galatasaraylı oyuncular eşitlik için bastırmasına karşın bir türlü aradığını bulamadı ve maç Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 41 yaptı ve en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu. Siyah Beyazlılar, Galatasaray ile 10, Fenerbahçe ile de 12'ye çıkardı. 

MAÇIN ÖZETİ

6. dakikada Quaresma'nın soldan ceza sahasına ortasında arka direkte Babel topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada Podolski'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Carole, Fabricio'nun kalesini terk ettiği pozisyonda meşin yuvarlağı içeri çıkarırken, araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakikada Sneijder'in soldan ortasında arka direkte Yasin Öztekin, hızlı gelen topa istediği gibi vuramadı.

43. dakikada Talisca'nın uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Muslera yatarak topu kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıya golle başladı.

Mücadelenin 47. dakikasında Talisca'nın kullandığı serbest vuruştan attığı golle Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.

15 Temmuz şehitlerinin çocukları seremonide

Bu arada, derbi karşılaşmasına Galatasaray ve Beşiktaş oyuncuları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşların çocuklarıyla birlikte çıktı.

Seremoniye şehit çocuklarıyla birlikte çıkan futbolcular, üzerinde, "15Temmuz'u unutmayacağız" yazılı pankart taşıdılar.

15 Temmuz Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonla, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimi bir kez daha hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...