Tgrt Haber
10 Ekim 2015 07:15

DHKP-C'nin ikinci Çağlayan Adliyesi saldırısı son anda önlendi

Keşif için bir avukatın kimliğine kendi resmini ekleyip Ankara Adliyesi'ne giren terörist binadaki bir polis tarafından fark edildi.

DHKP-C'nin ikinci Çağlayan Adliyesi saldırısı son anda önlendi
adliye, saldırı,

DHKP-C'li suikast-intihar timinin savcıları adım adım takip ettiği öğrenildi Ankara'da hafta başında eylem hazırlığındayken yakalanan DHKP-C'li 5 zanlının perde arkasına TAKVİM ulaştı. Seçim öncesi ses getirecek eylem hazırlığı yapan teröristleri bir polis memurunun dikkati yakalattı. Teröristlerden biri yaklaşık iki hafta önce Ankara Adliyesi'nde çalışan bir avukatın kimliğini ele geçirerek, kimliğe kendi resmini yapıştırdı. Avukat kimliğiyle adliyeye girip çıkmaya başlayan terörist yaklaşık bir hafta bina içinde keşif çalışması yaptı. DHKP-C'li teröristlerin savcı Selim Kiraz'ı şehit ettiği Çağlayan Adliyesi saldırısı gibi ses getirecek büyük bir eylem planlayan teröristler Ankara Adliyesi'nde de kendilerine daha önceden örgüt tarafından belirlenen bazı savcıları hedef seçti.

EYLEM AŞAMASINDALARDI
Her gün adliyeye giren terörist hedef belirlediği savcıları adım adım takip etti. Savcıların binaya ve odalarına giriş çıkış saatlerini, yemek molalarını, tuvalete gitme sıklıklarını bile takip eden teröristler eylem aşamasına geldiklerini de itiraf etti. Ancak adliyede çalışan bir polis memuru, teröristin adliyeye giriş yaptığı anda kimliği görünce, karttaki isim ile kartı taşıyan kişinin aynı şahıs olmadığını fark etti. Yapılan araştırmada kartı taşıyan kişinin DHKP-C'li olduğu fark edilince Terörle Mücadele Şubesi olaya el koydu. Terörist takibe alınırken geçen hafta yapılan operasyonda hücre evlerinde operasyon hazırlığı yapan ve aralarında adliyedeki teröristin de bulunduğu 5 DHKP-C'li kıskıvrak yakalandı. Teröristler adliyede Çağlayan'daki gibi bir sansasyonel saldırı planladıklarını itiraf ederken bunun dışında AK Parti ve bazı devlet adamlarını da hedef aldıkları anlaşıldı.

2. TİM DE YAKALANDI
Ankara 'da geçen hafta yakalanan DHPK-C'li teröristlerin sorgularında ikinci bir suikast girişiminin daha planlandığı tespit edildi. Bunun üzerine hücre evlerine baskın düzenlendi. Baskınla gözaltına alınan 9 kişilik grubun "alternatif tim" olarak görevlendirildikleri saptandı. Örgütün ilk operasyonda yakalanan kişilerden sonra devreye soktuğu bu timle asıl hedefe ulaşmayı planladığı belirlendi. Yakalanan 3'ü kadın 9 örgüt mensubunun saklandıkları adreslerde suikast silahı ile birlikte çok sayıda mermi, sahte kimlik ve örgütsel doküman ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...