Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2015 04:11

Dikkat, Kırmızı etiketli asansöre binmeyin

Türkiye genelindeki 431 bin asansörün bakım ve periyodik kontrol esasları yeniden düzenlendi. Yeşil, mavi, sarı ve kırmızı etiket ile işaretlenecek asansörlerde kırmızı “güvensiz” demek

Dikkat, Kırmızı etiketli asansöre binmeyin
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansör, Kırmızı etiket, Yönetmelik,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikle ülkede 431 bin asansörün bakım ve periyodik kontrol esasları yeniden düzenlendi. Her asansöre kimlik numarası verilmesini öngören yönetmeliğin, teknik bakım personelinin sahip olması gereken sertifikaya ilişkin hükmü 18 ay sonra, diğer hükümleri ise bugünden itibaren geçerli olacak. “Kusursuz” olarak tanımlanan asansörler yeşil, “hafif kusurlu” olarak tanımlananlar mavi, “kusurlu” olarak tanımlananlar sarı, “güvensiz” olarak tanımlananlar ise ilgili idare adına periyodik kontrolü yapan “A tipi” muayene kuruluşu tarafından kırmızı renkli bilgi etiketi ile işaretlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...