Tgrt Haber
29 Kasım 2015 08:27

Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Dikkat! Meteoroloji'den kritik uyarı
meteoroloji,yağmur,

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek  yağışların Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bingöl'ün güney kesimleri ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak olacak, gece Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.  
 
  Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve doğu, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Doğu Akdeniz kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
 
  Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
  Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı  11
  İstanbul: Çok bulutlu, doğu kesimleri aralıklı sağanak yağışlı  14
  İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olarak sağanak yağışlı  17
  Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  21
  Antalya: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı  19
  Konya: Parçalı ve çok bulutlu  14
  Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı  18
  Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı  17
  Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu  5
  Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor  13

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...