Tgrt Haber
23 Kasım 2017 21:49

Dikkatiyle uçağın düşmesini engelleyen kahraman memure o anları anlattı

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda dikkatiyle uçağın düşmesini engelleyen hareket memuresi Emine Danış, yaşananları anlattı.

Dikkatiyle uçağın düşmesini engelleyen kahraman memure o anları anlattı
bursa,pitot tüpü,emine daniş

Yenişehir Havaalanı’ndan kalkmaya hazırlanan özel bir jet uçağı, hareket memuresi Emine Danış’ın dikkati sayesinde düşmekten kurtuldu. Emine Danış, “Geçen hafta cuma günü yurt dışından gelen bir uçağın uçuşu vardı. Yolucu işleminin uzamasının ardından yolcular ve kaptanla birlikte uçağa geçtik.

Kaptan uçağı çalıştırmak için kokpite girdi. Havanın kararması ile uçakta bulunan pitodlar çok net gözükmüyordu. Kılıfları fark ettim. O anda kendimi kaptana göstererek olayı fark ettirmeye çalıştım. Fakat kaptan fark etmedi, hemen pitodlardaki kılıfların birini çıkararak kaptana gösterdim. Bunun üzerine uçağımız kapıyı açtı. Kaptan diğer pitodlardaki kılıfları da toplayarak uçağa döndü ve motoru çalıştırma işlemine başladı” diye konuştu.

Uçakta toplam 3 yolcu olduğunu söyleyen Danış, “Eğer dikkatli olmasaydık can kaybı yaşanabilirdi. Bu bize Birgen Air olayını hatırlattı” dedi. 
Hareket memuresi Emine Danış’ı Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Uçaklarda hava hız ve yüksekliği gösteren pitotların kapalı olmasının uçağın 10 dakika içinde düşmesene sebep olduğu bildirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...