Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 May 2016 13:27

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa'ya uyarı

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa ülkelerinde son zamanlarda artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığına dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa'ya uyarı
dışişleri bakanlığı,

Dışişleri Bakanlığı, Solingen katliamının 23. yılında yayımladığı açıklamada, "Özellikle Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından duyduğumuz endişeyi bir kez daha vurgulamak istiyoruz." ifadesine yer verdi.
BEŞ TÜRK KATLEDİLD
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 29 Mayıs 1993'te Almanya’nın Solingen şehrinde, yabancı düşmanı, ırkçı bir grup tarafından evleri yakılarak katledilen beş Türk'ün rahmetle anıldığı belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"IRKÇILIK ARTIYOR ENDİŞELİYİZ"

"Bu vesileyle özellikle Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından duyduğumuz endişeyi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu tür elim hadiselerin tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.

"SİYASETÇİLER BİRLEŞİTİRİCİ OLMALI"

Bu çerçevede, başta siyasetçiler olmak üzere, omuzlarında toplumsal sorumluluk bulunan kamuoyuna mal olmuş şahsiyetleri, toplumları huzursuzluğa sevk edecek, ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleştirici söylem ve eylemlerde bulunmaya davet ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...