Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2017 19:26

Dışişleri'nden, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin 'terör örgütü' ilanına tepki

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiriyle, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin, mesnetsiz suçlamalarla “terör örgütü” olarak ilan edilmesine tepki gösterdi.

Dışişleri'nden, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin 'terör örgütü' ilanına tepki
Dışişleri,,Dünya Müslüman Alimler Birliği,

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiriyle, Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin, mesnetsiz suçlamalarla 'terör örgütü' olarak ilan edilmesini derin bir teessürle karşıladık" denildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı olarak, Müslümanlar arasındaki dayanışma ihtiyacının arttığı bir dönemde atılan bu adımın, sadece İslam karşıtı çevrelere hizmet edecek vahim bir yanlış olarak değerlendirildiği vurgulanarak, "Hiçbir terör olayına bulaşmamış alimleri çatısı altında toplayan böyle bir kuruluşun terör örgütü olarak ilan edilmesini, medeniyetimizin ilim-irfan geleneğine aykırı bir tutum olarak görüyoruz. Yanlış bir değerlendirmeden kaynaklandığını ümit ettiğimiz bu tasarruftan bir an önce vazgeçilerek, Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne ve bu çatı altında bir araya gelen alimlerimize hak ettikleri saygının gösterilmesini bekliyoruz" ifadesi kullanıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...