Tgrt Haber
02 May 2015 14:33

Diyarbakır'da dikkat çeken Erdoğan pankartları

Bugün Diyarbakırlılarla buluşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan için kentin girişine 'Amed sana, sen Amed'a aşıksın' yazılı afiş asıldı.

Diyarbakır'da dikkat çeken Erdoğan pankartları
pankartlar, cumhurbaşkanı erdoğan, diyarbakır, amed,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenleyeceği mitingin ardından Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret edip etmeyeceği merak uyandırdı. Dün DBP'li belediyelerin yaptığı 'Erdoğan karşılanmayacak ve ağırlanmayacak' açıklamasının ardından belediye önünde hazırlıklara başlanması dikkat çekti. Erdoğan, Diyarbakır ve Batman'da toplu açılış töreninde konuşacak.
AÇILIŞ SONRASI ZİYARETLERDE BULUNACAK
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın ise saat 17.30'da bir köyde şenliğe katılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için Diyarbakır'da saat 17:00'da mitinge katılacak. İstasyon Meydan'ında vatandaşlarla buluşacak olan Erdoğan'ın, açılış sonrası ziyaretlerde bulunması bekleniyor.
DBP: EŞ BAŞKANLAR AĞIRLAYACAK
Dün akşam saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Recep Tayip Erdoğan 2 Mayıs günü Batman, Diyarbakır ve Siirt'e gelmekte, bu kentlerde belediye başkanlıklarını da ziyaret etmek istemektedir. Recep Tayip Erdoğan'ın Kürt sorunu, çözüm ve barış sürecine yönelik son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle, yine Tayip Erdoğan'ın maalesef Cumhurbaşkanı olma yerine siyasi parti lideri gibi hareket etmesi ve açılış programı adı altında seçim süreci kapsamında AK Parti propagandası için kentlere geliyor olması nedeniyle bu kentlerde partimizin belediye eşbaşkanları karşılama programlarına katılmayacak ve ağırlamayacaklardır" denildi.
BELEDİYE ÖNÜNDE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Yapılan açıklamaya rağmen sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde demir bariyerler ve temizlik çalışmalarının yapıldığı görüldü. Erdoğan'ın muhtemel ziyaretinde ise Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'nın Bağlar ilçesine bağlı Batıçanakçı köyünde şenliklere katılması bekleniyor.
"AMED SANA, SEN AMED'A AŞIKSIN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kenti ziyareti öncesi temizlik ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kentin birçok noktasında Türkçe ve Kürtçe afişler asıldı. Afişlerden birinde "Amed sana, sen Amed'e aşıksın" yazısı dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...