Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2015 23:45

Diyarbakır'da gerginlik, 11 yaralı

Diyarbakır'da Hür Dava Partisi'nin de destek verdiği sivil toplum örgütleri tarafından Mısır'da aralarında devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 106 kişiye verilen idam cezasının protesto edilmesi için düzenlenmek istenen yürüyüşe polis müdahale etti. Olaylarda 11 polis yaralandı.

Diyarbakır'da gerginlik, 11 yaralı
diyarbakır, gerginlik,

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucamii önünde cuma namazından sonra Hür Dava Partisi'nin de destek verdiği 72 sivil toplum kuruluşu, Mısır'da aralarında devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 106 kişiye idam cezası verilmesini protesto etti. Camii önünde okunan basın açıklamasından sonra tekbirler getirerek Dağkapı Semti'ndeki Şeyh Said Meyda'nına kadar yürümek isteyen protestoculara polis izin vermeyince gerginlik çıktı.

Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine yaşanan arbedede polis TOMA'larla kitlenin üzerine tazyikli su sıkıp, göz yaşartıcı gaz bombaları attı. Göstericiler de polise taşla karşılık verdi. Çevik kuvvet ekipleri ise copla müdahale etti.

Kentin en işlek yeri olan Gazi Caddesi üzerinde devam eden olaylar nedeniyle bir çok kişi atılan gaz bombaları nedeniyle fenalık geçirdi.

VALİLİK: 11 POLİS YARALANDI

Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu sivil toplum örgütlerinin yasal gerekli yerine getirmeden protesto gösterisinde bulunup yürüyecekleri için güvenlik güçlerinin tedbir aldığını belirtti. Açıklamada, şöyle denildi:

"Mısır'da Muhammed Mursi İsa El Eyyat'a verilen idam kararını protesto etmek için Ulucami'de kılınan Cuma namazını müteakip bazı STK'ların yasal gerekleri yerine getirmeden protesto gösterilerinde bulunacakları ve yürüyüş yapacaklarına dair duyum alınması üzerine güvenlik güçlerimizce tedbir alınmıştır. Grubun, cami çıkışında Mısır'daki durumu protesto etmek için yürümek istedikleri ve Dağkapı Meydanı'nda basın açıklaması yapacakları konusunda müzakere devam ederken aniden yürüyüşe başlayan kalabalığın içerisinde bir grubun güvenlik güçlerine taş, sopa ve sandalyelerle saldırması üzerine gruba orantılı bir şekilde müdahalede bulunulmuştur. Çıkan olaylarda toplam 11 polis çeşitli yerlerinden hafif yaralanmış, kamuya ait ve özel araçlar zarar görmüş olup yapılan müdahale sonrası kamu düzeni tesis edilmiştir. Olaya katılan, provoke eden ve araçlara zarar veren şahıslara yönelik tahkikata başlanılmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...