Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2016 01:32

Diyarbakır Havalimanı'na roketatarlı saldırı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki havalimanı polis noktasına roketatarlı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır Havalimanı'na roketatarlı saldırı
diyarbakır, saldırı, havaalanı

Merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Diyarbakır Havalimanı VİP bölümündeki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

Atılan 4 roket mermisi, boş araziye düştü. Patlamada, şarapnel parçaları nedeniyle havalimanının bazı camları kırıldı.

ÖLÜ VE YARALI YOK

İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Havalimanına giden yolları kesen polis ekipleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Bu arada, havalimanında bulunan yolcular ile personel terminal içine alındı. Geçici olarak havalimanı uçuşlara kapataldı.

VALİ AKSOY: HERHANGİ BİR CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, saldırı sonrasında NTV'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Her türlü tedbirler alındı. Helikopterler havada aşağıdaki terörist unsurlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Özel harekat polsileri belirli noktalarda aramalarını yapıyor. Can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil. Saldırının roketle olup olmadığı balistik incelemeden sonra çıkar.

İlk belirlemelere göre roketli bir saldırı olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bağlar bölgesindeki havalimanındaki polis noktasının olduğu bölgeye roketatarlı saldırı olduğunu değerlendiriyor.

Bunun ayrıntıları çalışmalardan sonra netleşecektir. Uçuşlarla ilgili herhangi bir aksama söz konusu değil. Her türlü güvenlik planlaması yapıldı. Uçuşlar devam edecek."

Havalimanında olan vatandaşlarımız vardı bölgede ancak herhangi bir yaralanma söz konusu değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...